Valtteri Bottas sai anteeksipyynnön talliltaan – "Tällaista ei pitäisi tapahtua"

Valtteri Bottas on kolmen kilpailun jälkeen vailla pisteitä Formula 1:n MM-sarjassa, joka jatkuu tulevana viikonloppuna Japanissa Suzukan radalla. Sauber-tallin murheena ovat olleet heikot varikkopysähdykset, mutta Bottaksen mukaan edistystä on tapahtunut.

– Olemme hioneet toimintamallia ja joitakin materiaaleja. Mittauksia on tehty, mutta asia ei ole vielä sataprosenttisesti korjattu. Mutta tällaisten ongelmien ilmenemisen mahdollisuuden pitäisi olla matalampi. Emme tienneet tästä ennen kautta, eikä korjaaminen ole tapahtunut nopeasti, Bottas selvitti.

Sauber-tallin johtoon kuuluva Alessandro Alunni Bravi lupasi pyytää Bottakselta anteeksi Melbournen kisassa varikolla tapahtunutta sähläystä, jossa mutteri karkasi renkaidenvaihdon yhteydessä.

– Kyllä, tiimi pyysi anteeksi, mikä oli reilua. Olemme tässä yhdessä. Olin pettynyt kisan jälkeen, ja koko tiimi oli pettynyt. Tällaista ei pitäisi tapahtua, mutta otamme tämän vakavasti. Meidän prioriteettimme on nyt selvittää tämä.

Ilman varikkomurheita Bottaksella olisi saattanut olla mahdollisuus taistella kauden ensimmäisistä MM-pisteistä Melbournessa.

– Olin tyytyväinen Melbournen suoritukseen kokonaisuutena. Tunsin oloni autossa hyväksi koko viikonlopun ajan. Normaalisti sujuneessa kisassa meidän olisi pitänyt olla kymmenen parhaan joukossa. Se on hyvä tietää, Bottas kertoi.

Melbournen kisan päätyttyä Fernando Alonso sai 20 sekunnin aikasakon, koska hänen ajamisensa katsottiin vaikuttaneen George Russellin ulosajoon. Alonso putosi kuudennelta sijalta kahdeksanneksi.

– Rehellisesti sanottuna olin aika yllättynyt rangaistuksesta. Oli selvää, että hän yritti pysäyttää Georgen nousun. Jos George ei olisi päätynyt seinään tai ajanut ulos, todennäköisesti rangaistusta ei olisi määrätty. Se näytti aika dramaattiselta. Minusta meidän pitää saada aina valita nopeus ja ajolinja, mutta se on hiuksenhieno raja, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat