RKP:n Carl Haglund aikoo jättää kansanedustajan tehtävänsä, suuntaa bioenergia-alalle

RKP:n edellinen puheenjohtaja Carl Haglund ilmoitti tänään jättävänsä politiikan ja siirtyvänsä kiinalaisyrityksen palvelukseen.   

37-vuotias Haglund aloittaa bioenergiatoimittaja Kaidilla varatoimitusjohtajana elokuun alusta. Sunshine Kaidi New Energy Groupilla on biomassajalostamoita eri puolilla Kiinaa ja Vietnamissa. Haglundin vastuualueeseen kuuluu Euroopan investointistrategia.  

Haglundin mukaan hän pohti pitkään eri vaihtoehtojen ja työpaikkojen välillä ennen päätöstään. Enempää Haglund ei valintaprosessista paljasta.   

-Tämä on hieno mahdollisuus, jonka tavoitteena on tuoda Suomeen investointeja ja töitä. Se on samalla luontainen jatke sille, mitä olen politiikassa tehnyt.  

Kaidi aikoo laajentaa toimintaansa Aasiasta Eurooppaan. Kaidin tytäryhtiö suunnittelee parhaillaan Kemiin isoa biojalostamoa. Kaidilla on kaikkiaan yli 8000 työntekijää.  

Haglund pettyi politiikkaan 

Haglund sanoo, ettei ole päättänyt, jättääkö politiikan nyt lopullisesti taakseen.   

-Ei ole varmasti viisasta tehdä lopullisia päätöksiä. Koskaan ei tiedä, miten asiat voivat muuttua.  

Haglund ei suoraan myönnä, että olisi kyllästynyt politiikkaan, mutta jonkinlaista kypsymistä on taustalla.   

-Mielsin jossain vaiheessa, että en enää halua valtioneuvoston jäseneksi. Totesin, että puoluejohdon jättämisen jälkeen on luontevaa astua taakse ja antaa tilaa uudelle johdolle.   

Haglund ilmoitti maaliskuussa yllättäen jättävänsä RKP:n puheenjohtajuuden. Haglund viestitti avoimesti pettymystään edellisen hallituksen loppusuoraan, jota leimasivat monet ristiriidat.

Haglund kertoi, että häneltä katosi usko järkevän politiikan tekemiseen Alexander Stubbin (kok.) hallituksen viimeisen vuoden aikana.   

Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen RKP ei mahtunut, ja puolue jäi oppositioon.  
Haglund toimi sekä Jyrki Kataisen (kok.) että Stubbin hallitusten puolustusministerinä vuosina 2012-2015.  

Eduskuntaan Haglundin tilalle nousee Veronica Rehn-Kivi, joka on entisen puolustusministerin Elisabeth Rehnin tytär. 

Lue myös:

    Uusimmat