Mainos

Politiikan jättänyt Carl Haglund kritisoi eduskuntaa: Isänmaan etu edelle, sopimukset loppuun asti

Politiikan yritysmaailmaan vaihtava Carl Haglund kritisoi eduskunnan päätöksentekokykyä: asioista sovitaan, mutta toimeenpano ontuu pahasti.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ilmoitti maaliskuussa 2016, ettei aio pyrkiä puoluejohtoon enää tulevissa puheenjohtajavaaleissa. Kesäkuussa Haglund pudotti toisen pommin ilmoittamalla, että hän jättää työnsä kansanedustajana.

Haglund kertoo, että päätös politiikasta lähtemiselle oli vaikea, mutta helpottava.

– Oli helpottavaa, kun tulin julkisuuteen esille siten, etten koe, että voisin jatkaa enää puoluejohtajana. Se oli painanut pitkään mieltä, että en viihdy siinä paikassa hyvin, SuomiAreenassa puhujana vieraillut Haglund kommentoi.

Eduskuntatyön lopettaminen kesken hallituskauden oli Haglundin mukaan jatkoa puolueen puheenjohtajan paikasta luopumiselle.

Vaikka päätös lähdöstä oli vaikea, löytää Haglund eduskunnan toiminnasta kritisoitavaa. Hänestä isänmaan etu unohtuu usein päätöksentekoprosessissa.

– Tärkeintä on se, että kyettäisiin asettamaan isänmaan etu useammin kaiken muun edelle. 

– Maan tavaksi on viimeisen 5-7 vuoden aikana muodostunut, että sovitaan paljon asioita, uudistuksia ja muita, mutta ne jäävät toimeenpanematta. Tai sitten sovitaan, mutta kiistely asiasta jatkuu siitä huolimatta, että on jo sovittu ja toimeenpano ontuu sen myötä, Haglund kritisoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.