Cannonballilaiset ottivat vihollisjengin kanssa verisesti yhteen Joensuussa – poliisi pidätti lukuisia jengiläisiä, osaa epäillään murhan yrityksestä

Itä-Suomen poliisi ja keskusrikospoliisi ovat saaneet valmiiksi esitutkinnan Joensuun elokuisesta ampumavälikohtauksesta. Kahdeksan epäiltyä on edelleen vangittuna. Syyttäjälle etenee raskas nippu rikostutkinnan tuloksia. 

Poliisi sai elokuun 22. päivä myöhään illalla ilmoituksen, jonka mukaan Joensuussa Raatekankaalla Parrutiellä sijaitsevalta kiinteistöltä oli kuulunut useita laukauksia.  Paikalla poliisille selvisi, että kiinteistöllä oli käyty eräänlainen tulitaistelu.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että rikoskokonaisuus on ollut varsin laaja ja poikkeuksellinen. 

– Kiinniotettuna on ollut yli 20 henkilöä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna. Poliisille on muodostunut hyvä kokonaiskäsitys tapahtumista, kertoo tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Tuomas Ikonen Itä-Suomen poliisin tiedotteessa.

Tapahtumapaikkana oli The Chosen Ones MC (TCO) -moottoripyöräkerhon kerhotila, jossa TCO:n jäsenet ottivat yhteen liivijengi Cannonballin jäsenten kanssa. 

Yksi sai osuman jalkaansa

Ammuskelussa vaihdettiin useita laukauksia. Poliisin mukaan cannonballilaiset ampuivat neljällä aseella kohti kerhotilaa. Laukaukset osuivat muun muassa ikkunaan, jonka takana epäillään olleen välittömässä hengenvaarassa ainakin yksi henkilö. 

Kerhotilasta puolestaan ammuttiin cannonballilaisia kahdella aseella, jonka seurauksena yksi pihallaolijoista sai vamman jalkaansa. 

Poliisin mukaan Cannonballin vierailu kesti vain minuutin verran. TCO oli osannut varautua vierailuun ja hankkinut sitä varten usean aseen. Cannonballilaiset olivat käyneet pihassa jo ennen ampumavälikohtausta. 

– Sekä CMC-seurueen jäseniä että TCO-kerhotilan sisällä henkilöitä epäillään murhan yrityksestä. Molempien osapuolten toiminnasta on käynyt ilmi sellaisia seikkoja, jotka puhuvat suunnitelmallisuuden ja vakaan harkinnan puolesta, Ikonen sanoo.

Rikosnimikkeet kokonaisuudessa ovat vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos ja murhan yritys. Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan. Syyttennoston määräpäivä on 27. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja