Mainos

Cameron ja Sarkozy vastaanotettiin Libyassa sankareina

Britannian pääministeri David Cameron ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ovat saapuneet Libyan pääkaupunkiin Tripoliin.

Cameron ja Sarkozy on otettu Tripolissa vastaan sankareina, koska he ovat vaikuttaneet keskeisesti Muammar Gaddafin syrjäyttämiseen. Heidän on määrä tavata väliaikaishallituksen edustajia. Cameronin odotetaan kertovan vierailulla avustuspaketista, jolla tuetaan Libyan vallansiirtoa.

Cameronin ja Sarkozyn on määrä käydä tänään myös Bengasin kaupungissa, josta Gaddafin vastainen kapina sai alkunsa. Mukana matkustavat kummankin maan ulkoministerit.

Länsimaat ovat ilmaisseet huolensa epäilyistä, joiden mukaan Libyan uudet vallanpitäjät ovat syyllistyneet ihmisoikeusrikoksiin. Väliaikaishallinnon joukkojen epäillään muun muassa kiduttaneen satoja Gaddafin tukijoita.

– Kuluneina viikkoina ja kuukausina sadat perheet ovat ilmoittaneet omaistensa katoamistapauksista Libyassa, raportoi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea.

Muammar Gaddafin kerrotaan vedonneen piilopaikastaan kotikaupunkinsa Sirten puolesta. Sirtessä on käyty taisteluita viime viikosta lähtien.

– Maailma ei saa jättää Sirteä yksin. Kaikkien on kannettava kansainvälinen vastuunsa ja puututtava tähän rikokseen heti, Gaddafi sanoi viestissään syyrialaiselle televisiokanavalle.

(MTV3 - Reuters - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.