Mainos

Camdessus vaatii valuuttajärjestelmän uudistuksia

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus vaatii maailman kansainvälisen valuuttajärjestelmän ja sen mukana IMF:n itsensä mittavaa uudistamista. Camdessus esitti kannanottonsa kirjoituksessaan, joka julkaistiin Washington Postin sunnuntain numerossa.

IMF:ää on arvosteltu siitä, että kehitysmailla on liian vähän vaikutusvaltaa päätettäessä rahaston tavasta ohjata maailman valuuttajärjestelmää. Camdessus tunnusti harvinaisella tavalla arvostelun aiheellisuuden ja myönsi, että "teollisuus- ja kehitysmaiden yhteisymmärrystä tarvitaan, kun kansainvälisen rahoitusjärjestelmän uudelleenjärjestelyä suunnitellaan ja toteutetaan".

Camdessus'n mukaan kehitysmaiden ääntä IMF:ssä voitaisiin tuoda paremmin kuuluviin esimerkiksi antamalla lisää päätösvaltaa rahaston ns. tilapäiselle toimikunnalle. Tällä hetkellä tilapäinen toimikunta, johon kuuluu valtiovarainministereitä ja talousviranomaisia useista maista, toimii päätökset tekevän johtokunnan neuvoa antavana elimenä. Johtokunnassa edustus on rajallisempi.

Camdessus toisti IMF:n kannan, jonka mukaan pääoman pitäisi saada virrata maiden rajojen yli vapaasti ilman hallitusten kontrollia. Hän otti kuitenkin esiin mahdolliset yksityisen sektorin keinot kontrolloida pääomavirtoja.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.