Mainos

Cambridge Valmentaminen rohkaisi Marittaa ryhtymään yrittäjäksi: "Itseluottamukseni on kasvanut työn myötä"

Maritta Meriluoto, 49, kertoo saaneensa lisää itseluottamusta uskallettuaan hypätä yrittäjäksi Cambridge Valmentajana. – Tämä on monipuolista työtä, jossa oppii lisää koko ajan.

Ilmajoella Pohjanmaalla asuva Maritta Meriluoto ryhtyi päätoimiseksi Cambridge Valmentajaksi reilu vuosi sitten. Hän teki valmentajan töitä aluksi osa-aikaisesti sihteerin töiden ohessa, mutta otti lopulta ison askeleen ja ryhtyi ensimmäistä kertaa elämässään yrittäjäksi. Nykyisin Marittan toimitilat sijaitsevat Seinäjoella.

– Emmin asiaa aluksi, mutta yrittäjäksi ryhtyminen oli aika helppoa lopulta. Pelkkä toiminimen perustaminen riitti.

Maritta kävi myös Cambridge Valmentajan koulutuksen, johon kuului osana Cambridgen kuusiportainen ohjelma. Siinä kohtuullista syömistä opetellaan kuusiportaisen ohjelman avulla. Maritta myös kuntoili Cambridge Ohjelman treeniohjeilla.

– Olen aina ollut liikunnallinen ja normaalipainoinen, mutta silti minulta lähti koulutuksessa ikään kuin sivutuotteena kahdeksan kiloa. Sain tutuilta positiivista palautetta ulkonäöstäni, mikä kieltämättä tuntui hyvältä.

Maritta kertoo saaneensa alusta saakka tukea myös yrittämiseen liittyvissä asioissa Cambridge Finlandin pääkonttorista Pietarsaaresta.

– Yksi esimerkki asioiden sujuvuudesta on EU:n uusi tietoturvasuoja-asetus. Kaikki siihen liittyvät asiat on hoidettu pääkonttorin kautta, minun ei tarvinnut tehdä asialle mitään. Ihmettelenkin, että voiko tämän helpompaa yrittämistä enää olla, Maritta nauraa.

"Tähän ikään piti päästä, että löysin unelma-ammattini"

Maritta kertoo että fyysisen kunnon lisäksi hänen henkinen kanttinsa on kasvanut uuteen ryhtymisen myötä.

– Ensin pähkäilin mielessäni, että mitenköhän alanvaihto onnistuu. Itseluottamukseni on kuitenkin kasvanut, kun huomasin ettei tämän uran aloittamiselle ollut lopulta mitään estettä. Aiemmin olen esimerkiksi isommissa porukoissa ollut enemmänkin taustalla, enkä koskaan joukon keskipiste, mutta nyt olen saanut lisää itsevarmuutta myös näihin tilanteisiin.

Maritta on ehtinyt tehdä elämänsä aikana monenlaisia töitä muun muassa ravitsemus- ja matkailualalla. 

– Tähän ikään asti piti päästä, että löysin juuri minulle sopivan työn. Sihteerin työ oli aika pitkälle paperinpyörittelyä ja koneella istumista. Nyt pääsen tapaamaan asiakkaita joka päivä, mikä on tässä hommassa kaikkein parasta.

Monipuolinen työ

Maritta kertoo Cambridge Valmentajan työn olevan monipuolista ja sisältävän monenlaista muutakin kuin valmentamisen ja asiakkaiden tapaamisen.

– Minun pitää muun muassa hoitaa ateriankorvikkeiden tilaaminen ja varmistaa, että tuotteita on jatkuvasti hyllyssä. Aamuisin käyn ensimmäiseksi läpi päivän asiakkaat ja katson, mistä olemme keskustelleet viimeksi. Vaikka Cambridge Finland hoitaa valtakunnallisen mainonnan, voin minä tehdä omaa markkinointiani esimerkiksi järjestämällä Facebook-kilpailuja, sekin on hauskaa.

Asiakkaat löytävät tiensä Marittan luokse eri väylien –  muun muassa puskaradion – kautta.

– Asiakkaat ovat nähneet muiden laihtuvan tällä ohjelmalla ja haluavat kokeilla itsekin. Hyvän tuen asiakashankintaan antaa myös se, että Cambridge Ohjelma on toiminut Suomessa jo 15 vuotta ja sillä on suuri asiakasmäärä. Osa asiakkaista on ollut välillä tauolla, mutta innostuvat sitten uudestaan.

Asiakkaiden kanssa mennään pintaa syvemmälle

Työssä Marittaa kiehtoo myös se, että onnistuakseen pitää hallita monia osa-alueita, ja aina riittää lisää opittavaa.

– Työssä käsittelemme asiakkaiden kanssa heidän tilannettaan hyvin kokonaisvaltaisesti ja usein siinä tulee aika syvällisiäkin keskusteluja käytyä. Olenkin miettinyt, että seuraavaksi olisi hyvä käydä joku psykologia-aiheinen kurssi. 

Maritta sanoo, että Cambridge Valmentajan työ sopii sellaisille, jotka nauttivat asiakaspalvelusta ja haluavat oppia uutta.

– Valmentajaksi haluavan olisi tietysti hyvä olla kiinnostunut kauneus- ja terveysalasta ja hyvästä olosta. Lisäksi pitäisi olla sellainen, joka tykkää olla ihmisten kanssa ja auttaa heitä. Auttaminen on juuri se juttu, ja ainakin minulle kaikkein suurimman onnistumisen tunteen antaa se, kun asiakas on tavoitepainon saavuttamisen lisäksi myös todella oivaltanut, mistä Cambridge Ohjelman elämäntaparemontissa on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja