Mainos

Cambridge Valmentaja Ringa Ropo: ”Innostun valtavasti asiakkaiden tuloksista”

Entinen pituus- ja korkeushyppääjä Ringa Ropo teki onnistuneen elämäntaparemontin kolme vuotta sitten, minkä seurauksena pudotti painoaan 23 kiloa. Nyt Ropo toimii inspiroivana esikuvana muille laihduttajille Cambridge Valmentajan työssään. – Valmentajana olen rehellinen, suorapuheinen ja innovatiivinen arjen ratkaisujen etsijä.

Ihmisläheinen työ, jossa saa kokea yhdessä asiakkaiden kanssa niin onnistumisten huiput kuin haastavimmatkin tilanteet, tuo paljon iloa entiselle huippu-urheilijalle Ringa Ropolle. Cambridge Valmentajan työssään Ropo kokee onnistuneensa, kun asiakas saa tuloksia.

– En ole laskenut, montako rasvakiloa olen onnistunut suomalaisilta pudottamaan, mutta varmasti niitä on satoja!

– Koen, että työni on yhteiskunnallisesti merkittävää. Ylipaino aiheuttaa vakavia sairauksia, joiden ehkäisy on tärkeää. Cambridge Valmentajana voin vaikuttaa omassa työssäni tähän sekä kannustaa ihmisiä pudottamaan liikakiloja ja voimaan paremmin! Olen ylpeä näistä syntyvistä onnistumisista, Ropo kertoo innoissaan.

”Saan siitä hurjat kiksit”

Viime syksystä Cambridge Valmentajana toiminut Ropo kohtaa työssään jatkuvasti uusia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, joissa kaivataan ammattilaisen apua uusien elämäntapojen opettelussa.

– Pääsen asiakkaan matkaan ja saan olla tärkeässä projektissa läheisesti mukana. Saan siitä hurjat kiksit! Innostun valtavasti asiakkaiden aikaansaamista tuloksista, Ropo kertoo.

Merkittävässä elämäntilanteessa valmentajan ja valmennettavan välinen suhde on tärkeä. Ropo pitää avoimuutta ja rehellisyyttä tärkeissä rooleissa. Laihduttajan arjen ongelmakohtien ratkaisu on tärkeä osa valmentajan työtä – elämänmuutoksessa asiakkaan oivallusten herättäminen on avainasemassa.

Valmentajalta työ vaatii taitoa lukea ja kuunnella ihmistä. Toisaalta työssä vaaditaan myös innovatiivisuutta, sillä arjessa tulee aina vastaan myös esteitä, joiden ylitys vaatii luovia ratkaisuja.

– Valmentajan tehtävä on tehdä suunnitelma, jolla edetään yhdessä asiakkaan kanssa. Loppupeleissä asiakas on kuitenkin se, joka tekee kaiken työn. Asiakkaasta täytyy osata nähdä, tarvitseeko hän eteenpäin puskemista vai kannustusta. Vaikeissa tilanteissa valmentajan tehtävä on avata haastavat tilanteet ja auttaa asiakasta näkemään omat askelmat haastavasta tilanteesta eteenpäin. Joskus avuksi riittää vain se, että kuuntelee.

Positiivinen työyhteisö kannustaa

Cambridge Valmentajan työssä liikunnallinen tausta sekä työkokemus esimerkiksi fysioterapian, hieronnan tai liikunnan parissa antavat loistavat valmiudet työhön. Ymmärrys terveellisen ravinnon merkityksestä sekä liikunnan tärkeydestä osana terveellisiä elämäntapoja ovat ehdottomasti eduksi valmentajan työssä.

– Valmentajana urheilijataustastani on paljon hyötyä työssäni, sillä ravinnon ohella liikunta on keino, jolla pudotettua painoa ylläpidetään. Oma painonpudotukseni on antanut minulle arvokasta perspektiiviä ja tietenkin myös uskottavuutta. Toisaalta laihduttamisessa vallitsevat tietyt lainalaisuudet, joista myös Cambridge Ohjelma koostuu, eikä niitä faktoja sovi unohtaa. Cambridgen taso-ohjelman avulla jokaiselle asiakkaalle räätälöidään oma polku, jota lähdetään yhdessä kulkemaan.

Aito kiinnostus terveellisiin elämäntapoihin on ehdoton valttikortti Cambridge Valmentajalle. Myös ymmärrys yritystoiminnasta on eduksi ja tie menestykseen.

– Työpaikkana Cambridge-yhteisö on todella positiivinen. Täällä vallitsee myönteisen ajattelun ilmapiiri ja toisten onnistumisista iloitaan aidosti, Ropo kehuu.

Eräs onnistuminen on jäänyt erityisesti Ropon mieleen.

– Aloitimme erään asiakkaan kanssa yhteisen laihdutusprojektin, mutta asiakas totesi nopeasti, ettei pystykään elämäntapamuutokseen hankala elämäntilanteensa takia. Olin häneen kuitenkin silloin tällöin yhteydessä ja juttelimme hänen tilanteestaan, kunnes hän nyt hiljattain otti jälleen yhteyttä ja halusi jatkaa projektia täysin uudella tarmolla. Tällaiset hetket ovat parhaita, kun tiedät auttaneesi ihmistä ja koskettaneesi häntä jollain lailla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja