Mainos

Helena Ahti-Hallberg pudotti lähes kymmenen kiloa: ”Sain jättää verenpainelääkityksen pois”

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallberg pudotti loppukesän aikana lähes kymmenen kiloa Cambridge Ohjelman avulla. Hän aikoo pysyä jatkossakin saavutetussa painossa, sillä painonpudotuksen ansiosta hän on voinut jättää verenpainelääkityksen pois.

Helena Ahti-Hallberg, 51, on pudottanut vuosien varrella painoa ennenkin, mutta tällä kertaa hän sanoo tiettyjen asioiden vaikuttavan siihen, että uskoo painon myös pysyvän nykyisellään.

Cambridge Ohjelma

 • Kokonaisuus, jonka tavoitteena saada aikaan entistä parempi olo
 • Keinoina laihdutus ja painontarkkailu
 • Räätälöidään jokaiselle laihduttajalle sopivaksi
 • Syödään Cambridgen ateriankorvikkeita
 • Tukena oma valmentaja, jolta saa tukea sekä yksityisesti että ryhmässä
 • Mahdollista laihtua parista kilosta useisiin kymmeniin kiloihin
 • Tutustu Cambridge Ohjelmaan 

– Suurin muutos on ollut, että sain jättää nelikymppisestä asti käyttämäni verenpainelääkkeet pois. Olisin tosi hölmö, jos antaisin kilojen tulla takaisin. Olisi hankalampi liikkua ja joutuisin takaisin lääkitykselle.

Ahti-Hallberg opettaa päivätyönään tanssia. Motivaation viime kesän laihduttamiselle hän sai nähtyään oppilaiden kuvaaman videon, jossa hän opettaa koreografiaa.

– Katsoin, että tuo tanssilattialla pyörivä en ole minä. Painoin lähes 64 kiloa – olin isoimmassa kunnossa, mitä olen koskaan ollut. Painoin enemmän kuin synnyttämään mennessäni, joten oli aika huolestua.

”Painonpudotus helpompaa kuin luulin”

Helena Ahti-Hallberg sanoo olleensa aluksi epäileväinen sen suhteen, miten hän pystyisi pitäytymään Cambridge Ohjelman ruokavaliossa.

– Olen ollut jo monta vuotta sitä mieltä, että elämästä pitää nauttia ja saa syödä mitä haluaa. Ja että kun minä olen tyytyväinen, on kehokin tyytyväinen. Siksi olin aluksi kauhuissani, että tästä tulee varmasti vaikeaa.

Ahti-Hallberg söi aluksi vain Cambridge Ohjelman omia tuotteita kuten keittoja ja patukoita sen verran, mitä etukäteen oli määritelty.

– Lopulta ohjelman noudattaminen olikin helppoa, koska minun ei tarvinnut miettiä mitään syömisen suhteen ja säästin aikaa. Helppous ja ajan säästäminen olivat tärkeitä asioita, sillä alkusyksy oli minulle muutenkin kiireistä aikaa. Laihduin kuusi kiloa ensimmäisen kuukauden aikana.

– Toisena kuukautena otin yhden Cambridge-aterian päivässä ja muuten söin kevyttä normaaliruokaa – luonnollisesti kuitenkin vähemmän kaloreita kuin yleensä. Siinä putosi muutama kilo lisää.

Suurin tekijä painon pudottamisessa oli nimenomaan syömisen rajoittaminen, sillä liikuntaa tanssituomari ei varsinaisesti harrasta.

– Opetan tanssia noin 30 tuntia viikossa, ja totta kai siinä tulee liikuttua, kun olen koko ajan jaloillani ja näytän oppilaille liikkeitä. Käyn myös kävelyillä koirien kanssa, mutta sykettä nostavaa liikuntaa en harrasta.

Ahti-Hallberg kertoo saaneensa ohjelman avulla epäsäännöllisen syömisensä aisoihin.

– Aikaisemmin en syönyt töissä mitään, eli noin kahdeksan tuntia päivässä meni ilman ruokaa. Kun pääsin kotiin illalla, halusin syödä jääkaapin tyhjäksi. Cambridge Ohjelmassa on muun muassa minttusuklaavälipaloja, joita söin aina tanssituntien välissä. Se piti nälkäni loitolla, ja illalla oli helppo syödä kevyt ja terveellinen illallinen jättimäisen annoksen sijaan.

Valmentaja rohkaisee edelleenkin eteenpäin

Helena Ahti-Hallbergilla on ollut tukenaan koko ajan myös Cambridge Valmentaja.

– Olemme seuranneet painonpudotusta vaa’an sekä valokuvien avulla. Valokuvaaminen eri vaiheissa on ollut tosi hyvä juttu, sillä se on todella havahduttanut minut näkemään muutoksen ja motivoinut pysymään ohjelmassa.

Usein sanotaan, että nopeasti pudotettu paino tulee myös nopeasti takaisin. Ahti-Hallberg on vakuuttunut, että hän pystyy pitämään ohjelman avulla painonsa nykylukemissa.

– Jos vaa’an lukemat ovat nousseet, voin pitää 2–3 päivää, jolloin syön vain Cambridge Ohjelman tuotteita. Sitten, kun olen palannut tavoitepainooni, jatkan normaalia, kevyttä syömistä.

– Jatkan myös valmentajan luona käymistä säännöllisesti, aluksi kerran kuukaudessa ja myöhemmin puolen vuoden välein. Helpottaa, kun saa vaihtaa kuulumisia, ja motivoi, kun jollekin on ikään kuin tilivelvollinen.

Säteilyn salaisuus

Helena Ahti-Hallberg on totuttu näkemään Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa säteilevänä ja kauniina. Hän sanoo säteilyn tulevan pitkälti muista kuin ulkoisista seikoista.

– Totta kai ohjelman meikkaajat ja kampaajat tekevät ihmeitä ja laittavat minut aina huippukuntoon ennen ohjelmaa. Mutta sanoisin, että se mikä näkyy ulospäin säteilynä, tulee lopulta siitä, että olen onnellinen. Saan tehdä työtä, jota rakastan. Yksityiselämäni – parisuhde ja elämän peruspalikat – on tasapainossa.

– En usko, että elämä vain kuljettaa meitä. Me teemme ratkaisuja ja päätöksiä ja kuljemme niitä kohti. Olen tyytyväinen valintoihini, ja se tekee minut onnelliseksi.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja