Mainos

Bussilakon jatko ratkeaa tänään

AKT:n odotetaan ilmoittavan iltaan mennessä, hyväksyykö se työnantajapuolen tarjouksen neuvotteluiden aloittamisesta. Työtaistelu uhkaa laajentua huomenna.

Pahoin kärjistyneen bussikiistan jatko ratkeaa tänään. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n odotetaan ilmoittavan kello 18:aan mennessä, hyväksyykö se työnantajapuolen esityksen neuvotteluiden aloittamisesta.

Esityksessä bussiyhtiöt tarjoavat kaikille nyt vakituisessa työsuhteessa oleville osa-aikatyöntekijöilleen mahdollisuutta siirtyä kokoaikatyöhön. Lisäksi osa-aikatyöntekijöiden määrää ei ole tarkoitus lisätä.

Autoliikenteen työnantajaliitto ALT ehdotti eilen, että neuvottelut kahta bussiyhtiötä koskevista erimielisyyksistä aloitetaan heti valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Ehtona kuitenkin on, että AKT ja tukitoimista ilmoittaneet muut ammattiliitot lopettavat sekä meneillään olevat että uhkaavat lakot.

Jos kiista ei ratkea tänään, työtaistelu uhkaa laajentua huomenna entisestään. Lakon laajentuessa puolet linja-autojen kaukoliikenteestä pysähtyisi. Lisäksi lakossa olisi kaikkien suurimpien kaupunkien paikallisliikenne Turun, Tampereen ja Helsingin kunnallisia liikennelaitoksia lukuun ottamatta.

Veturimiesten tukilakko haittaisi pahoin liikkumista pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen lähi- ja taajamajunissa. Lentoliikenteessä vaikeuksia koituisi lähinnä kotimaan liikenteelle. Lakon laajennus kuorma-autoliikenteeseen pysäyttäisi suuren osan maantierahdista. Lakon takia myös tupo-neuvottelut ovat olleet keskeytyksissä viime keskiviikosta saakka.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.