Business Finlandilta keväällä saatu tuki syö valtaosan nyt haettavaksi tulleesta koronatuesta – nyt puhuu yrittäjä: "Palkkoihin ja vuokriin olisin tarvinnut vielä noin 30 000 euroa"

4:10
Moni pienyritys pettyi jäätyään ilman uutta korona-avustusta – tällainen on Valtiokonttorin myöntämä kustannustuki

Oululainen ravintolayrittäjä Jukka Räisänen sanoo olevansa onnellinen yrittäjä, vaikka häntä koronatukien viimeisimmät käänteet hieman kismittävätkin.

Bar1-yrityksen toimitusjohtaja Jukka Räisänen ei aio hakea uusinta, valtiokonttorin myöntämää yritysten kustannustukea, koska keväällä saatu Business Finlandin tuki todennäköisesti vaikuttaisi niin, ettei kustannustukea tulisi ollenkaan, tai tulisi hyvin vähän.

– Yrityksemme keväällä saama 80 000 euroa kehitysrahaa Business Finlandilta oli sen verran suuri, että meillä ei ole pahemmin mahdollisuutta saada valtiokonttorilta enää tukea. Laskeskelimme, ettei kannata hakea, Räisänen sanoo.

Valtiokonttorin yritystuki tuli hakuun tällä viikolla. Business Finlandin aiemmin myöntämän tuen johdosta vähennetään 70 prosenttia nyt haettavasta kustannustuesta. 

Joutui lomauttamaan kaikki työntekijät

Räisäsen yritys Bar1 pyörittää Oulussa kahta baaria. Koronan takia Räisänen lomautti aluksi kaikki työntekijät, itsensä mukaan lukien.

– Olen menettänyt koronan takia noin 70 000 euroa. Business Finlandilta saatuja rahoja ei saa käyttää esimerkiksi vuokriin tai palkkoihin. Kyllä minua hieman ärsyttää se, etten voi saada uutta kustannustukea. Noin 30 000 olisin tarvinnut vielä palkkoihin ja vuokriin.

Hän sanoo kuitenkin olevansa kokonaisuuteen tyytyväinen ja ymmärtävänsä sen, että poikkeuksellinen tilanne on aiheuttanut yllättäviä tilanteita myös rahaa myöntäville tahoille.

– Kenelläkään ei ole liikaa rahaa, valtiontalouskin piippaa. Päätöksiä tehtiin nopeaan tahtiin, ja tilanne oli erikoinen.

– Olen tyytyväinen, että sain Business Finlandin tuen kehityshankkeeseen, joka työllistää ihmisiä. Olemme aloittaneet striimauspalvelun, jossa ihmisille tarjotaan tapahtumia ja juttuja striimin kautta. Olen hankkeesta innoissani, Räisänen sanoo.

– Tämä tukiasia meni nyt niin kuin meni. En ole sen tyyppinen, että jäisin hirveästi harmittelemaan. Enemmän ottaa päähän muun muassa sellaiset asiat, että ravintoloita on rajoitettu samalla tavalla Helsingissä ja Oulussa, vaikka koronatilanne on molemmissa erilainen. Itse asiassa se on käsittämätöntä, ettei rajoituksia tehty alueellisesti, Räisänen sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja