Nyt puhuu Business Finlandin rahaa saanut tamperelaisyritys: "Jos kriteerejä halutaan lähteä muuttamaan, totta kai olemme valmiita palauttamaan tuen"

5:22
Katso toimitusjohtaja Mikael Nylundin haastattelu MTV Uutiset Livessä!

Business Finland on jakanut kehitysrahoitusta yrityksille koronakriisin keskellä. Kritiikkiä on aiheuttanut se, että tukea on myönnetty sellaisille yrityksille, jotka eivät ole kriittisimmin tuen tarpeessa. 

Suomen valtion rahoituslaitos Business Finland on myöntänyt lähes 800 yritykselle 100 000 euron kehitysavustuksen. Yksi tuen saaneista firmoista on it-alalla toimiva, melkein 600 henkilöä työllistävä Gofore. 

Yhtiön toimitusjohtaja Mikael Nylund kertoo MTV Uutisille koronaviruksen vaikuttaneen yrityksen liiketoimintaan, vaikka he eivät ole vielä joutuneet lomauttamaan työntekijöitään. 

Rahoituksella on tarkoitus kehittää etätyöskentelyn mahdollisuutta asiakkaiden kanssa. 

– Uusien asiakkuuksien ja projektien käynnistäminen on tässä vaiheessa vaikeampaa, koska olemme tottuneet työskentelemään yhdessä asiakkaan kanssa. Koronavirustilanne haastaa meidät kaikki miettimään uudenlaisia työskentelytapoja ja uudenlaisia työkaluja työn tueksi, Nylund selittää. 

Julkinen keskustelu hämmentää

Nylund hämmästelee viime päivinä käytyä julkista keskustelua. Hänen mielestään ihmisillä on mennyt tilanteessa asiat sekaisin. 

– Tämmöinen kehitysraha on aivan eri, kun puhutaan kassakriisissä olevan yrityksen tukemisesta, jotta se selviää akuutista tilanteesta, Nylund toteaa. 

Tamperelaisyritys on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä Business Finlandin kanssa ja Nylund sanookin rahoituslaitoksen mahdollistaneen liiketoiminnan kehittämisen vuosien varrella. Hän näkeekin kehitysrahan hakemisen olleen luonnollinen jatkumo. 

– Me olemme käsittäneet (hakukriteerit) näin ja hakeneet tukea sillä oletuksella, että tämä on nimenomaan tämän tyyppiseen häiriötilanteeseen, missä meidän yrityksemme on koronan takia, Nylund perustelee.

Toimitusjohtaja sanookin, että yrityksessä on käyty keskustelua rahoituksen palauttamisesta. Hän kuitenkin huomauttaa, ettei heille olisi myönnetty tukea, jos yritys olisi tulkinnut hakukriteerejä väärin. 

– Jos kriteerejä halutaan lähteä muuttamaan (Business Finlandin toimesta), totta kai olemme valmiita palauttamaan tuen, Nylund toteaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja