Mainos

Bushin vaalimainonta vihastuttaa USA:ssa

Syyskuun 11. päivän iskuissa menehtyneiden omaisten mielestä George Bush käyttää iskujen uhreja hyväkseen tv-vaalimainoksissaan.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin televisiovaalimainokset ovat suututtaneet syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhrien omaisia.

Eilen kuvaruutuihin ilmestyneitä Bushin ensimmäisiä televisiovaalimainoksia on kuvitettu New Yorkin WTC-pilvenpiirtäjien raunioilla sekä otoksella, jossa palomiehet kuljettavat pois Yhdysvaltain lippuun käärittyjä ihmisjäännöksiä.

- Perheet ovat raivoissaan. Meistä on mautonta, että hän yrittää käyttää 9/11:tä (terrori-iskuja) ponnahduslautana uudelleenvalintaansa, kuvaa newyorkilainen Fred Doyle. Doyle, joka menetti 25-vuotiaan poikansa iskussa, toimii useissa uhrien omaisten ryhmissä.

Bushin neuvonantaja Karen Hughes puolustaa mainoksia. Ne on tehty "hyvällä maulla", hän sanoi ABC-televisiokanavan haastattelussa. Myös osa omaisista piti mainoksia oikeaan osuneina.

- Bush johti meidät erään historiamme synkimmän hetken läpi, veljensä menettänyt Jennie Farrell sanoi Daily News -lehdelle.

Uhrien omaiset ovat arvostellet Bushia viime aikoina myös siitä, että hän on kieltäytynyt todistamasta vuoden 2001 terrori-iskuja selvittävän liittovaltion komission avoimessa istunnossa.

- Tämä on tekopyhää. Bushin hallinto ei halua tehdä saumatonta yhteistyötä 9/11-komission kanssa ja samaan aikaan he pyrkivät omimaan 9/11:n käyttääkseen sitä Bushin uudelleenvalintaan, Stephen Push omaisten Washingtonin-toimistosta toteaa. Hänen vaimonsa kuoli Pentagonia päin ohjatussa lentokoneessa.

Bushin kampanja käyntiin etuajassa

Presidentti George Bushin massiivinen, yli sata miljoona dollaria maksava tv-mainoskampanja käynnistettiin etuajassa eilen.

Bushin tv-mainonnan sanoma on, että Bushin avulla Yhdysvallat pysyy turvallisena maana ja talous kasvaa. Mainontaa aikaistettiin demokraattien ehdokkaan John Kerryn menestyksen takia, sillä Kerryn pelätään saavan muuten liian suuren etumatkan.

Bushin kannatusluvut ovat laskeneet tasaisesti tammikuusta lähtien. Sen sijaan Kerry on tällä hetkellä mielipidemittausten mukaan selvästi istuvaa presidenttiä suositumpi.

Demokraatit toivovat ilmaista lisäjulkisuutta, kun Kerry valitsee itselleen varapresidenttiehdokkaan. Paikalle on povattu supertiistain huonon valimenestyksensä jälkeen presidenttihaaveet haudannutta John Edwardsia.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään marraskuussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.