Mainos

Bush vaati amerikkalaisilta taas lisää kärsivällisyyttä

Bush sanoi, että Irakin sota on välttämätön Yhdysvaltain turvallisuudelle sekä Lähi-idälle.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vaati jälleen kerran amerikkalaisilta malttia Irakin sodan suhteen. Bush puhui tuhansille veteraaneille Renossa Nevadassa. Presidentti painotti puheessaan sitä, että sota on välttämätön Yhdysvaltain turvallisuudelle sekä Lähi-idälle.

- Sodan lopettaminen olisi vaara liittolaisillemme ja suuri uhka turvallisuudellemme, Bush painotti. Hänen mukaansa ilman Yhdysvaltain väliintuloa terroristit saavat haltuunsa öljytulot ja pystyvät ostamaan mittaamattoman määrän aseita.

- Vaadimme Irania, joka on vastuussa kansalaisilleen, sanoi Bush, jonka mukaan oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeudet Lähi-idässä ovat kaikkien parhaaksi. Hän vakuutti samalla, että amerikkalaisjoukkojen lisääminen Irakissa on rauhoittanut tilannetta.

Odotettu selvitys parin viikon kuluttua

Bush jatkoi Renon-puheellaan vetoomusten sarjaa Irakin sodan jatkamisen puolesta. Hän vertasi noin viikko sitten pitämässään puheessa Irakia Vietnamiin ja sanoi, että Irakin sota on yhtä tarpeellinen demokratian turvaamiseksi maailmassa.

Valkoisella talolla on edessään tiukat paikat, kun kongressi palaa kesätauoltaan syyskuun alussa. Syyskuun puolivälissä kongressin pitäisi kuulla pitkään odotettu selvitys Irakin tilasta kenraali David Petraeusilta.

Lähes kaikki demokraatit ja melkoinen osa republikaanejakin haluaa, että Yhdysvaltain joukkojen vetäytyminen alueelta aloitettaisiin pikapuoliin. Jos selvityksessä ei osoiteta edistyksen merkkejä, kongressissa aletaan jälleen ajaa vaatimuksia joukkojen pois vetämisestä.

Bushin puheenpitopaikalle oli kerääntynyt tuhansia sotaa vastustavia mielenosoittajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.