Mainos

Bush: Syylliset vastuuseen

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tuominnut kovin sanoin maahan kohdistuneet iskut. Yhdysvaltain kansalle yöllä pitämässään puheessa vakavailmeinen presidentti vakuutti, että syylliset saadaan vastuuseen teostaan.

-Tänään maamme kansalaiset sekä meidän elämäntapamme ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi, sanoi Bush. -Maamme on vahva, armeijamme on voimakas ja valmiina, Bush sanoi ja vakuutti, että Yhdysvaltain viranomaiset tekevät kaikkensa amerikkalaisten suojelemiseksi.

Bush ei tehnyt puheessaan suoranaisia viitauksia kostoiskuihin eikä siihen, minne ne saattaisivat kohdistua. Samalla hän vakuutti amerikkalaisille, että hallinto toimii ja että elämä palaa normaaliksi.

-Yhdysvallat ja sen liittolaiset taistelevat yhdessä terrorismia vastaan, sanoi Bush.

Kiina esitti myötätuntonsa Bushille

Kiinan presidentti Jiang Zemin on lähettänyt yöllä myötätunnon viestin presidentti George Bushille. Jiang sanoi Kiinan hallituksen aina tuominneen terroristisen väkivallan. Jiang esitti myötätunnon terveisensä myös koko Yhdysvaltain hallitukselle ja surunvalittelunsa kuolonuhrien omaisille.

Jiang esitti huolensa Kiinan ja Taiwanin kansalaisten turvallisuudesta Yhdysvalloissa ja määräsi Kiinan Yhdysvaltain-suurlähetystön antamaan kaiken tarvittavan avun iskuissa mahdollisesti haavoittuneille kiinalaisille.

WTC-rakennuksessa toimi 13 kiinalaista yritystä, mm. Kiinan valtion suuri investointiyhtiö Citic. Kiinan New Yorkin -varapääkonsulin mukaan yhtiöissä ei todennäköisesti ollut aloitettu töitä lentokoneiden iskeytyessä rakennukseen. Myös virallisen englanninkielisen päivälehden China Dailyn Pohjois-Amerikan toimitus toimi WTC:n tiloissa. Työntekijät poistuivat rakennuksesta ensimmäisen räjähdyksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.