Mainos

Bush saapui New Orleansin tuhoalueelle

Presidentti George W. Bush on joutunut arvostelun kohteeksi hitaasta reagoinnistaan hirmumyrskyyn.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on aloittanut kolmannen tutustumiskäyntinsä Katrina-hirmumyrskyn tuhoalueella. Bush saapui eilen ensi kertaa myrskyn runtelemaan New Orleansin kaupunkiin. Lentokentällä häntä oli vastassa pormestari Ray Nagin.

Bush kävi tervehtimässä palomiehiä, jotka olivat tulleet New Orleansiin avustamaan pelastustöissä. Kaksipäiväisen vierailun ohjelmaan kuuluu muun muassa kiertoajelu armeijan rekalla kaupungissa.

Pormestari: Bush ei saanut oikeaa tietoa Katrinan voimasta

Pormestari Ray Nagin sanoo, että presidentti Bushilmeisesti aliarvioi hirmumyrsky Katrinan voiman saatuaan väärää tietoa avustajiltaan.

- Uskon, että presidentti ei jostakin syystä luultavasti ymmärtänyt katastrofin koko laajuutta, Nagin sanoi NBC-televisiokanavalle.

Presidentti Bushin kannatus on tuoreimpien mielipidetutkimusten mukaan romahtanut Yhdysvalloissa. Bushin hallintoa on arvosteltu ankarasti hirmumyrskyn jälkeisistä pelastustoimista, joita pidetään liian hitaina ja riittämättöminä.

New Orleansissa viranomaiset ovat jatkaneet ruumiiden keräämistä tulvavesistä. Samoin jatkuvat yritykset saada vielä paikalla olevat ihmiset lähtemään pois kaupungista.

Myrskyn virallinen uhriluku nousi yli 400:n

Katriinan uhrien virallinen lukumäärä on noussut ainakin 424 ihmiseen. Uusien laskelmien mukaan myrskyn aikana kuoli New Orleansin kaupungissa ja sen ympäristössä 197 ihmistä, kun luku oli aiemmin 154.

Viranomaiset myös arvelevat, että lopullinen uhrimäärä saattaa jäädä reilusti pienemmäksi kuin aiemmin arvioidut 10 000 kuolonuhria.

- Me löydämme paljon vähemmän uhreja kuin uskoimme, pelastusoperaatiosta vastaava Thad Allen kertoi televisiokanava Fox Newsin haastattelussa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Huomenta Suomen uutiset 12.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.