Mainos

Bush puhuu kongressille ja amerikkalaisille

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush aikoo pyytää puheessaan amerikkalaisilta kärsivällisyyttä. Puheesta annettujen ennakkotietojen mukaan Bush ei aio vielä julistaa kansan olevan sodassa, vaan hänen tarkoituksenaan on kertoa, miten syyllisten metsästys sujuu ja miksi siihen menee aikaa. Ennakkotietojen mukaan Bush aikoo selittää, miksi Osama bin Ladenia epäillään.

-Haluan kertoa amerikkalaisille, kuka voi tehdä tällaista hienolle maallemme ja miksi, Bush sanoi ennen puhettaan. Hänen mukaansa kaikkien on myös syytä olla varuillaan.

Bush aikoo myös vakuuttaa kansalle, että hallitus tekee kaikkensa, jotta talous saataisiin elpymään, ja hän aikoo kehottaa amerikkalaisia tekemään lujasti töitä. Hänen tarkoituksenaan on myös luvata, että lentoyhtiöitä tuetaan niiden vaikeuksissa, ja lentoturvallisuutta lisätään.

Bushin ulkopoliittisen neuvonantajan Condoleezza Ricen mukaan presidentti aikoo varoittaa amerikkalaisia siitä, että että tulossa oleva kamppailu saattaa olla pitkä ja vaatia uhrauksia kansalta. Bush pitää puheensa kello 4 perjantaiaamuna Suomen aikaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.