Mainos

Bush murskaa länsirannikon satamalakot?

Presidentti George W.Bushin odotetaan käyttävän lain sallimia erikoisvaltuuksia USA:n länsirannikon satamalakkojen lopettamiseksi. Lakot ovat jo aiheuttaneet kymmenien miljardien dollareiden tappiot USA:n ulkomaankaupalle.

Presidentti George W.Bushin odotetaan käyttävän lain sallimia erikoisvaltuuksia Yhdysvaltain länsirannikon satamalakkojen lopettamiseksi.

Kymmenettä päivää jatkuvat lakot ovat jo aiheuttaneet kymmenien miljardien dollareiden tappiot Yhdysvaltain ulkomaankaupalle.

Lakot ovat lamauttaneet 29 tärkeää länsirannikon satamaa. Pelkästään tässä Long Beachin satamassa seisoo satakunta alusta ja varastot pullottavat ruokatavaroita ja erilaisia teollisuustuotteita.

Suuryritykset ovat antaneet päivittäin uusia varoituksia - muun muassa japanilainen Nissan kertoi eilen aikovansa vähentää toistaiseksi autojen valmistusta Yhdysvalloissa.

- Maa on ollut kärsivällinen, samoin hallinto on odottanut, mutta nyt tavalliset amerikkalaiset saavat kärsiä tästä kiistasta, USA:n työministeri Elaine Chao kertoo.

Presidentti Bushin odotetaan ilmoittavan valtiovallan toimenpiteistä vielä tänä iltana.

Bush voi pakottaa satamatyöntekijät takaisin töihin. Sen mahdollistaa vuodelta 1947 peräisin oleva Taft-Hartleyn laki, jonka mukaan presidentin määräyksellä lakko voidaan keskeyttää ainakin kolmeksi kuukaudeksi.

Lakkolaiset itse ovat pitäneet kiinni vaatimuksistaan. He ovat saaneet riveihinsä vahvistusta myös ulkomaisista ammattiliitoista.

Kiista koskee sosiaali- ja eläke-etuja sekä huolintaliikkeiden uutta teknologiaa. Ammattiyhdistykset haluavat takeet siitä, että sillä ei korvata ihmistyövoimaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.