Mainos

Bush kehotti Bremeriä jatkamaan Irakin vallanvaihdon valmistelua

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kehotti Irakin väliaikaishallinnon johtajaa Paul Bremeriä tänään jatkamaan ponnistelujaan, jotta poliittinen valta Irakissa voitaisiin siirtää irakilaisille mahdollisimman pian.

Kaksipäiväisten keskustelujen jälkeen Bremer sanoi palaavansa Irakiin neuvottelemaan Yhdysvaltain nimittämän väliaikaishallinnon kanssa. -Paljon asioita tapahtuu. Meidän on koottava kaikki tämä yhteen ja muovattava siitä suunnitelma, jonka mukaan etenemme. Ja juuri tästä aion puhua väliaikaishallinnolle. Menen takaisin ja kerron presidentin ja hänen avustajiensa näkemyksistä, Bremer sanoi, mutta ei tarkentanut, millaisia nämä näkemykset ovat.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat yhä tyytymättömämpiä väliaikaishallinnon hitaaseen toimintaan. Joidenkin lähteiden mukaan tyytymättömyys kohdistuu myös Bremeriin, jonka työn uskotaan olevan vaakalaudalla.

Bremer kuitenkin puolusti väliaikaishallintoa: -En usko, että voidaan sanoa väliaikaishallinnon epäonnistuneen. Se on hyvin vaikeassa tilanteessa, mutta irakilaiset ovat uskoakseni yhä valmiimpia ottamaan auktoriteettiaseman, Bremer sanoi.

YK:n turvallisuusneuvoston tekemän päätöksen mukaan vaaleista ja uudesta perustuslaista on oltava valmiina suunnitelma viimeistään 15. joulukuuta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.