Mainos

Bush ja Gore menestyvät esivaaleissa

Teksasin kuvernööri George W. Bush on voittanut republikaanisen puolueen esivaalin Virginiassa ja Washingtonissa sekä Pohjois-Dakotassa järjestetyn vaalikokouksen. Virginiassa Bush sai äänistä 53 prosenttia ja pahin kilpailija, senaattori John McCain 44 prosenttia.

Pohjois-Dakotan vaalikokouksissa Bush löi McCainin prosenttiluvuin 76-19. Washingtonin osavaltiossa Bush on saamassa amerikkalaisten tv-yhtiöiden mukaan noin 60 prosenttia äänistä, kun McCainin olisi tyytyminen 37 prosenttiin. Virginiassa oli jaossa 56 valitsijamiestä, ja voittajana Bush sai tililleen ne kaikki.

Republikaanien presidenttiehdokkuuteen tarvitaan 1034 valitsijamiestä. Pohjois-Dakotan republikaanien vaalikokouksesta kertyy 19 ääntä, ja Washingtonissa on jaossa 12 kaikkiaan osavaltion 37 valitsijaäänestä. Loput valitaan ensi tiistaina pidettävässä toisessa vaalikokouksessa.

Demokraattisen puolueen esivaalissa Washingtonissa varapresidentti Al Gore oli ensimmäisten arvioiden mukaan saamassa murskaavan voiton ex-senaattori Bill Bradleystä prosenttiluvuin 72-27. Tappiota pidetään vakavana iskuna Bradleylle.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.