Mainos

Bush ja Blair keskustelevat Irak-tilanteesta

George Bush ja Tony Blair seulovat Irak-asiaa tänään Bushin kesäpaikassa Camp Davidissa.

Britannian pääministeri Tony Blair lähti tänään Yhdysvaltoihin neuvottelemaan presidentti George W. Bushin kanssa Irakin vastaisista toimista. Sekä Blair että Bush ovat yrittäneet vakuuttaa YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenmaiden johtajat siitä, että presidentti Saddam Hussein uhkaa kansainvälistä turvallisuutta.

-Mielestäni on tärkeää, että saamme laajimman mahdollisen kannatuksen sille, mitä teemme. Tämä on yksi niistä asioista, joista keskustelen Bushin kanssa, Blair kertoi toimittajille Lontoossa.

Blair ja Bush eivät edistyneet eilen käymissään puhelinkeskusteluissa Venäjän, Ranskan ja Kiinan presidenttien kanssa, jotka suhtautuvat kielteisesti kaavailtuun sotaretkeen. Euroopan unioni korostaa YK:n turvallisuusneuvoston merkitystä päätettäessä sotilastoimista. EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sanoi saksalaisen Bild am Sonntagin haastattelussa, että EU:n ulkoministerikokous viime viikonvaihteessa sopi tuesta YK:lle ja sen päätöslauselmille sekä tähdensi Irakin velvollisuutta noudattaa niitä - varsinkin asetarkastajien Irakiin takaisinpääsyä koskevaa päätöslauselmaa.

Eilen Bush neuvotteli Irakin johtajan Saddam Husseinin syrjäyttämisestä Venäjän, Ranskan ja Kiinan päämiesten kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti suhtautuvansa epäilevästi länsiliittolaisten hyökkäyskaavailuihin. Ranskan presidentti Jacques Chirac korosti puolestaan sitä, että sotaretki Irakiin edellyttää YK:n valtuutusta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 07.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.