Mainos

Bush hakee rahoitusta Floridan myrskyalueelle

Floridassa valmistaudutaan korjaamaan hirmumyrsky Francesin tuhoja. Valkoinen talo ehdottaa alueelle kahden miljardin dollarin hätäpakettia.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush hakee mittavaa hätäpakettia hirmumyrsky Francesin tuhoalueelle.

Valkoinen talo on pyytänyt Yhdysvaltain senaattia hyväksymään paikaisesti kahden miljardin dollarin avustuspaketin, jolla korvataan hurrikanin tuhoja Floridan osavaltiossa.

Valkoisen talon mukaan Bush pyytänee lähipäivinä enemmänkin rahaa viikonloppuna riehuneen Francesin ja kolme viikkoa sitten Floridassa laajoja tuhoja tehneen hurrikani Charlien tuottamille vahingoille.

Frances murjoi Floridaa

Hirmumyrsky Frances on pakottanut lähemmäs kolme miljoonaa ihmistä evakkoon. Lisäksi iltapäivällä Suomen aikaan noin kolme miljoonaa ihmistä oli yhä vailla sähköä. Myrskytuulet ja rankkasateet aiheuttivat laajaa vahinkoa myös liikenneyhteyksille ja murjoivat rakennuksia.

Floridassa kuolonuhrien määrä näyttää jäävän kahteen. Myös Bahamasaarilla Frances surmasi kaksi ihmistä. Kolme viikkoa sitten 25 ihmistä kuoli hirmumyrsky Charleyn iskettyä osavaltion luoteiskolkkaan.

Myrskyjen aiheuttamien aineellisten tuhojen arviointi on vielä alussa, mutta summa noussee miljardeihin dollareihin.

Maanantain vastaisena Frances laantui trooppiseksi myrkyksi, mutta säätieteilijät seuraavat tarkkaan Meksikonlahdelle siirtynyttä myrskyä. He varoittavat, että lämmin vesi saattaa voimistaa Francesia ennen kuin se iskeytyy Floridan pohjoisosaan tänä yönä Suomen aikaa.

Yksittäiset tornadot saattavat aiheuttaa tuhoa Floridan lisäksi Georgiassa ja Alabamassa.

Nyt Karibianmerellä kehkeytymässä olevan uuden irmumyrskyn, Ivanin, ennustetaan saapuvan Floridan rannikolle loppuviikosta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.