Mainos

Bush ei enää väitä Irakilla olleen varmasti joukkotuhoaseita

Presidentti Bush ei enää sano olevansa varma Irakin joukkotuhoaseista. Tähän asti hän puheissaan vakuuttanut olevansa varma asiasta.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ei enää tänään toistanut aiempaan tapaansa olevansa varma, että Irakilla oli joukkotuhoaseita amerikkalaisten hyökätessä Irakiin. Bush sanoi Valkoisessa talossa haluavansa, että Irakissa edelleen olevat amerikkalaiset joukkotuhoasetutkijat saavat tehdä työnsä. Sitten voidaan Bushin mukaan "verrata tosiasioita siihen mitä aiemmin asioista ajateltiin".

Bush esitteli näkemyksiään toimittajille tavatessaan Valkoisessa talossa Puolan presidentin Aleksander Kwasniewskin. Bush tähdensi, että Saddam Hussein oli ollut "vakava, kasvava uhka Yhdysvalloille ja koko maailmalle".

Maaliskuussa ennen amerikkalaisjoukkojen hyökkäystä Irakiin Bush sanoi tiedustelutietojen osoittavan epäilyksittä, että Irakin hallituksella on hallussaan joukkotuhoaseita. Tänään Bush sanoi luottavansa Yhdysvaltain tiedusteluvirastoihin. Bushin mukaan maailman muutkin tiedusteluvirastot uskoivat amerikkalaisten tavoin, että Irakilla oli joukkotuhoaseita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.