Mainos

Bush: Amerikkalaissotilaat pysyvät Irakissa

Mielipidemittausten mukaan yli puolet amerikkalaisista on sitä mieltä, että amerikkalaisjoukot pitäisi vetää pois Irakista. Presidentti Bushin mukaan Yhdysvallat ei kuitenkaan peräydy Irakista.

Presidentti George W. Bush vakuuttaa, että amerikkalaisjoukot pysyvät Irakissa kunnes irakilaiset pystyvät puolustamaan itseään. Bushin lausuntoa voidaan pitää vastauksena arvostelijoiden vaatimuksiin joukkojen nopeasta kotiuttamisesta.

- Emme koskaan peräänny, emme koskaan anna periksi, emmekä koskaan hyväksy vähempää kuin täydellisen voiton, hän sanoi vieraillessaan Etelä-Koreassa olevien amerikkalaisjoukkojen luona.

Yhdysvaltain edustajainhuone hylkäsi eilen murskaavalla ääntenenemmistöllä ehdotuksen joukot pois Irakista välittömästi. Symbolisen ehdotuksen takana olivat republikaanit, jotka halusivat äänestyksessä jakaa demokraattileirin. Lopulta ehdotus hylättiin äänin 403-3.

Demokraatit ovat viime viikkoina arvostelleet kovaan ääneen presidentti George Bushin hallinnon Irakin-politiikkaa, ja muun muassa kongressin demokraattiedustaja John Murtha kehotti aiemmin viikolla Yhdysvaltain hallitusta vetämään amerikkalaisjoukot pois Irakista heti, kun se vain on turvallisesti mahdollista.

Uutiskanava CNN:n, USA Today -lehden ja Gallup-tutkimuslaitoksen tuoreen kyselyn mukaan 63 prosenttia amerikkalaisista vastustaa Bushin toimia Irakin sodassa ja yli 50 prosentin mielestä amerikkalaisjoukot pitäisi vetää pois heti tai vuoden sisällä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.