Mainos

Bulgarialaiskone kaapattiin

Varnassa kaapattu bulgarialainen matkustajakone lähti tänään kohti Osloa, jonne sen odotettiin saapuvan noin klo 21:n paikkeilla Suomen aikaa. Koneessa on kaapparin lisäksi kahdeksan ihmistä, kaikki miehistön jäseniä. Kaappari oli aiemmin vaatinut jatkolentoa joko Helsinkiin tai Osloon.

Bulgarialainen matkustajakone kaapattiin aiemmin päivällä sen ollessa laskeutumassa Varnan lentokentälle. Kaappari oli mennyt koneen etuosaan pommi kädessään 15 minuuttia ennen laskua ja uhannut räjäyttää koneen matkustajineen, jollei hänen vaatimuksiinsa suostuta. Myöhemmin hän suostui kuitenkin vapauttamaan koneessa olleet noin 150 matkustajaa.

Koneeseen jäi kaapparin lisäksi vielä kahdeksan miehistön jäsentä. Yksityisen bulgarialaisen Hemus Air -yhtiön Tupolev TU-154 -tyypin matkustajakone oli tilauslennolla Libanonin pääkaupungista Beirutista Varnaan. Matkustajat olivat tiettävästi libanonilaisia.

Helsinki-Vantaalla ei tietoa kaappauslennosta

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei Varnan lentokonekaappaus aiheuttanut juurikaan erikoistoimia illalla. Näin kertoi tiedottaja Anna Lauttamus-Kauppila Ilmailulaitokselta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle ei saatu virallista tietoa kappauskoneen lentosuunnitelmasta. Lauttamus-Kauppilan mukaan tällaisissa tapauksissa pitäisi saada välittömästi tieto, jos tänne päin ollaan matkalla. Tampereen aluelennonjohto kysyi kyllä tietoja muilta pohjoismaisilta lennonjohdoilta, mutta heiltäkään ei ollut nopeasti tietoa saatavissa.

Helsingin poliisista kerrottiin, että poliisi oli varautunut siihen, jos kone syystä tai toisesta olisikin tullut Helsinki-Vantaan lentokentälle eikä Osloon. Poliisilla on valmiit suunnitelmat tällaisia konekaappaustilanteita varten.
(STT-NTB-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.