Buffaloon kaupattu Leijonien maailmanmestari uhkuu näyttöhaluja – "Näytän kaikille olevani valmis"

Leijonissa maailmanmestaruuden keväällä voittanut Henri Jokiharju kaupattiin Chicago Blackhawksin riveistä Buffalo Sabresiin. Jokiharju lähtee uuteen seuraan näyttämään, että on valmis NHL-tason pelaaja.

Jokiharju siirtyi Buffaloon osana pelaajakauppaa, jonka toisena osapuolena oli ruotsalaishyökkääjä Alexander Nylander, joka siirtyi puolestaan Chicagoon. Jokiharju siirtyy uusien haasteiden pariin innostuneena.

– Tämä on hyvä mahdollisuus minulle, kun tulen Buffalo Sabresin kaltaiseen hienoon organisaatioon. Olen innoissani, Jokiharju kommentoi siirtoaan NHL:n verkkosivuilla.

Moderniksi kahden suunnan puolustajaksi itseään kuvaileva Jokiharju murtautui jopa hieman yllättäen Chicagon NHL-miehistöön alkukaudella. Pelejä NHL:ssä kertyi lopulta 38 tehoin 0+12. Aikaisempi kokemus NHL:stä antaa nuorelle puolustajalle itseluottamusta uutta kautta silmällä pitäen.

– Otin kehitysaskeleita pelissäni ja opin pelaamaan NHL:ssä. Tietysti on vaikeaa tulla suoraan junioreista pelaamaan saman tien NHL:ään. Täytyy vain oppia, kuinka ollaan ammattilaisia ja pelataan otteluita ottelun perään. Se tuo minulle lisää itseluottamusta, kun tulen tulevaksi kaudeksi Buffalossa, Jokiharju summaa viime kauden NHL-kokemustaan.

Puolet viime kaudesta Jokiharju vietti AHL:ssä, jossa suomalaispuolustaja nautti isoa vastuuta. Jokiharjun kauden kohokohdiksi muodostuivat alle 20-vuotiaidien ja aikuisten maailmanmestaruudet. Uusiin maisemiin siirtyvällä Jokiharjulla on jo selkeät suunnitelmat ensi kauden varalle.

– Toivon, että pelaan koko ensi kauden Buffalossa. Teen kesällä kovasti töitä varmistaakseni, että saavun hyvässä kunnossa ja näytän kaikille valmentajille ja pelaajille olevani valmis pelaamaan koko kauden NHL:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat