Seuraa vaihtava Kasperi Kapanen heräsi myllerrykseen – sitten soi puhelin: "En tiennyt, mitä uskoa"

4:21
Katso videolta Kasperi Kapasen edellinen NHL-maali ja samaisen ottelun tappelu, johon hän osallistui.

Kasperi Kapanen kaupattiin jääkiekon NHL:ssä Toronto Maple Leafsista vanhaan seuraansa Pittsburgh Penguinsiin. Kun jutut siirrosta alkoivat levitä, suomalaishyökkääjä eli kuitenkin vielä tovin epätietoisuudessa.

– Heräsin aamulla ja ihmiset sanoivat, että minut kaupattiin, minut kaupattiin. En tiennyt, mitä uskoa. Sitten Kyle (Toronto GM Dubas) soitti minulle ja kertoi, että menen Pittsburghiin, Kapanen kertoi medialle konferenssipuhelussa.

Viiden vuoden ajan Toronton organisaatioon kuulunut Kapanen, 24, myönsi kuulleensa paljon huhuja, joita hänen ympärillään oli pyörinyt. Huhut ovat kuitenkin nyt ohi, ja Kapasen tie vie Pittsburghiin osana kuuden pelaajan kauppaa. Kapasen sopimus Pittsburghin kanssa ulottuu kesään 2022, ja hänen oikeutensa pysyvät sopimuksen päättyessäkin Penguinsilla.

3,2 miljoonan dollarin eli 2,7 miljoonan euron kausipalkkaa tienaava Kapanen sanoi olevansa siirrosta "todella innoissaan". Hän kertasi tuntevansa organisaatiota ja ihmisiä siitä pelaajia myöten, mikä helpottaa seuranvaihdoksessa. 

– Tämä on paljon helpompaa kuin mennä kokonaan uuteen joukkueeseen ja uuteen kaupunkiin, joka ei ole tuttu minulle.

Penguins varasi Kapasen ensimmäisellä kierroksella vuonna 2014. Suomalaishyökkääjä ehti pelata Pittsburghin organisaatiossa harjoitus- ja AHL-otteluita ennen kuin hänet kaupattiin seuraavana kesänä Torontoon.

"Haluan näyttää olevani iskussa"

Kapanen analysoi monipuolistuneensa pelaajana sitten NHL-uransa alun. Ensimmäisinä Toronto-vuosinakin tahkotut AHL-pelit koulivat suomalaista laaja-alaisemmaksi pelimieheksi siitä nuorukaisesta, joka lähinnä "rakasti hyökätä ja pelata kiekolla".

– Kaikki muu uupui minulta, kun ajattelee erityisesti NHL:ään hyppäämistä.

Kapanen on kouliintunut viime vuosina paremmaksi alivoimapelaajaksi ja on kaikkineen entistä fyysisempi ja rosoisempi peluri.

– He tekivät minusta enemmän kahden suunnan pelaajan, mikä on mielestäni auttanut minua pitkällä jänteellä.

Kapanen aikoo rehkiä ennen tulevaa kautta kuntosalilla ja olla erinomainen, kun sesonki pyörähtää käyntiin.

– Kun menen harjoitusleirille, haluan näyttää olevani iskussa, Kapanen sanoi.

Kapanen iski hänen ja Toronton osalta päättyneellä kaudella 69 NHL:n runkosarjaottelussa tehot 13+23=36 ja viidessä pudotuspeliottelussa pisteet 0+2=2.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja