Taitava suomalaishyökkääjä hakee vielä kunnollista NHL-läpimurtoaan – "Minun on oltava parempi"

Washington Capitalsin suomalaishyökkääjä Henrik Borgström haluaa tehdä lopullisen läpimurtonsa NHL-kartalle uudessa seurassaan.

25-vuotias Borgström on kiekkoillut Pohjois-Amerikan kaukaloissa jo useamman kauden ajan, mutta taitava hyökkääjä ei ole vielä onnistunut tekemään todellista läpimurtoa NHL:ssä.

Viime kausi Chicago Blackhawksissa oli suomalaiselle ensimmäinen, jonka Borgström vietti täyspäiväisesti NHL-miehistössä. Vastuu jäi NHL:ssä kuitenkin pienehköksi ja Borgström iski seitsemän pistettä 52 pelaamassaan ottelussa.

Täksi kaudeksi osoite vaihtui. Borgström solmi yksivuotisen sopimuksen Washingtonin kanssa.

– Washington oli joukkue, joka todella halusi minut, Borgström kertoo Washington Hockey Now -sivuston haastattelussa.

Borgströmin tie NHL:ään on kulkenut Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kautta. Borgström pelasi yliopistossa kaksi tehokasta kautta, minkä jälkeen hän hyppäsi ammattilaiskaukaloihin NHL:ään Florida Panthers-paidassa. Hyppy kiekkomaailman kovimpaan sarjaan oli henkisesti vaikea.

– Olin hermostunut. Pelasin ensimmäistä kertaa ammattilaisten kanssa. Se oli tavallaan hermoja raastavaa, Borgström kertoo.

Borgströmille on kertynyt NHL:ssä viiden kauden ajalta yhteensä 110 ottelua. Uuden kauden kynnyksellä Borgström janoaa kunnollista läpimurtoa kirkkaisiin valoihin. Kiekollisesti taitava hyökkääjä on tehnyt jo vuosia töitä heikkouksiensa parantamiseksi.

– Tiedän, etten ole nopein luistelija. Minulla ei ole sitä ominaisuutta. Se kanssa olen tehnyt töitä viimeisen viiden kesän ajan. Minulle ei ole luontaista olla supernopea ja pelistä tulee koko ajan nopeampaa, Borgström pohtii.

NCAA:ssa kovia tehoja paukuttanut Borgström suhtautuu rooliinsa kypsästi. Borgström ei odota hyppäävänsä NHL:ssä hurjaksi pistenikkariksi, joka hurmaa kiekkokansan huimilla taituroinneillaan – ainakaan vielä.

– Ammattilaistasolla peli on erilaista. Tiedän kykyni, mutta en usko, että minusta tulee samaa pelaajaa kuin yliopistossa. Se olisi tosin fantastista. Pidän itseäni vielä nuorena ja minulla on paljon todistettavaa. Minun on oltava parempi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja