Mainos

Budjettikiistely jatkui eduskunnassa

Hallitus ja oppositio jatkoivat tänään kiistelyä hallituksen talousarvioesitykseen sisältyvistä veroratkaisuista. Eduskunnan budjettikeskustelussa keskusta syytti hallitusta puolen miljoonan eläkeläisen jättämisestä veronkevennysten ulkopuolelle. Tähän ryhmään kuuluvat ne, jotka eivät maksa valtionveroa.

Keskusta tarttui lisäksi hanakasti niihin näkemyseroihin, joita vasemmiston sisältä löytyi tuloveronkevennysten suuntaamisesta. Hallituksen ministerit puolustivat joukolla veroratkaisuja.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) vakuutti, ettei Lipposen hallitus ole leikannut mitään pienituloisilta eläkeläisiltä. Kansaneläkevakuutusmaksun poistamisen ja indeksikorotusten vuoksi heille jää enemmän rahaa käteen kuin aiemmin. Mönkäre piti kuitenkin selvänä sitä, ettei niiden valtionveroa voi keventää, jotka eivät sitä maksa.

Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) arvioi veropäätöksien olevan kokonaisuutena perusteltuja ja oikeudenmukaisia. Hän muistutti, että taulukkokevennysten ohella pakettiin kuuluu pieni- ja keskituloisia hyödyttävä kunnallisverotuksen ansiotulovähennyksen muutos.

Eduskunta jatkoi budjettipuheita myöhäiseen iltaan. Keskusteluun on pyydetty niin paljon puheenvuoroja, että talousarvioesityksen ruotimista joudutaan jatkamaan vielä huomisen iltaistunnossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.