Mainos

Budjettikierros päättyy tänään

Ministeriöiden budjettineuvottelut päättyvät tänään. Suurimmat kysymykset piinaavat työministeriötä, jonka alaan kuuluvat kiistellyt työllisyysmäärärahat. Lähes kaikki isommat erimielisyydet joudutaan lykkäämään loppukuun budjettiriiheen.

Valtiovarainministeriön ja muiden ministeriöiden kolmipäiväinen neuvottelukierros budjettierimielisyyksistä päättyy tänään.

Viimeisinä budjettiongelmiaan valtiovarainministeri Sauli Niinistölle (kok.) selvittelevät maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö ja sekä tasavallan presidentin ja valtioneuvoston kansliat.

Tämän päivän neuvotteluiden isoimmat rahariidat ovat työministeriöllä, jonka työllisyysmäärärahoista käytäneen koko hallituksen budjettiriihessä jälleen perinteinen vääntö. Ennen kuin hallitus päättää työrahoista, valtiovarainministeri Niinistö haluaa selvittää asettamassaan kansliapäällikkötyöryhmässä, löytyisikö uusia ja parempia keinoja, joilla työttömiä saadaan pois kortistosta nytkin avoinna oleviin työpaikkoihin.

Keskiviikkona alkaneissa ministeriökohtaisissa budjettineuvotteluissa on saatu sovittua vain joitakin pikkuasioita. Kaikki isommat määrärahaerimielisyydet on jouduttu siirtämään parin viikon päästä pidettävään koko hallituksen budjettiriiheen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.