Buckinghamin palatsin työntekijä varasti lukuisia kuninkaallisten esineitä ja myi ne netissä – koronapandemia mahdollisti rikosketjun

4:24
Kuningatar Elisabet piti harvinaisen vakavan puheen kansalleen.

Palatsin työntekijä on myöntänyt syyllisyytensä. 

Buckinghamin palatsin pitopalveluavustaja Adam Canto myönsi brittioikeudessa suorittaneensa varkauksia kolmeen eri otteeseen marraskuun 2019 ja elokuun 2020 välillä kuningatar Elisabetin virallisessa kuninkaallisessa asunnossa. 37-vuotias Canto varasti "merkittävän määrän" erilaista esineistöä, joita poliisi on löytänyt miehen työasunnosta palatsin mailta. Canto on myös myöntänyt myyneensä varastamiaan esineitä eBayssa. 

Varastettujen esineiden joukossa oli muun muassa signeerattuja, virallisia valokuvia prinssi Harrysta, prinssi Williamista ja herttuatar Catherinesta. Canto varasti myös muun muassa henkilökunnalle myönnettyjä kunniamerkkejä sekä virallisen valokuva-albumin Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin valtiovierailulta Iso-Britanniassa. Lisäksi lukuisia esineitä varastettiin palatsin puodeista ja myös henkilökunnan henkilökohtaiset kaapit joutuivat murtojen ja varkauksien kohteeksi. 

Tapauksen syyttäjän mukaan esineet, joiden arvo on 10 000 ja 112 000 euron välillä, listattiin myytäväksi eBayssa. Canto sai myytyä kaikkiaan 37 esinettä "paljon alle arvonsa hinnalla". Mies tienasi kaupoillaan noin 8 500 euroa. 

Koronaviruspandemian takia Cantolla oli laajennettu pääsy palatsin toimistoihin sekä alueille, joissa hän ei normaalisti työskennellyt. Työntekijä saattaa saada vankeustuomion rikoksestaan. 

Useat brittihovin työntekijät irtisanottiin tai lomautettiin kuluvan vuoden aikana koronapandemian takia, jonka tähden palatsit ovat pysytelleet suljettuina vierailijoilta. 

94-vuotias kuningatar Elisabet ei ole viettänyt aikaa Buckinghamin palatsissa vuoden 2020 maaliskuun jälkeen, jolloin koronavirusepidemia levisi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja