Prinsessa Dianan veli kommentoi Harryn ja Meghanin traagista perheuutista: "En voi edes kuvitella sitä tuskaa"

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Herttuatar Meghan kirjoitti vastikään julkaistussa kolumnissaan saaneensa keskenmenon aiemmin tänä vuonna. 

Prinssi Harryn puoliso herttuatar Meghan kertoi keskiviikkona 25. marraskuuta julkaistussa New York Timesin artikkelissa, että hän kävi läpi keskenmenon kuluvan vuoden heinäkuussa. Harryn edesmenneen äidin prinsessa Dianan veli, Harryn eno Charles Spencer kommentoi uutista hiljattain osallistuttuaan brittiläiseen Lorraine-keskusteluohjelmaan.

– En voi edes kuvitella sitä tuskaa, jonka jokainen tällä tavalla lapsensa menettänyt pariskunta kokee. 

– Se on todella, todella surullista. Ja tietenkin olen täysin samaa mieltä kanssasi, kaikki ajatuksemme ovat heidän luonaan tänään, Charles Spencer kommentoi asiaa ohjelman juontajalle. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Herttuaparia läheinen lähde kertoo, että Harryn ja Meghanin perhepiirissä on surtu lapsen menetystä. Kumpikin oli ilmoittanut suru-uutisesta omille perheilleen. Brittihovi ei ole suostunut kommentoimaan asiaa sen ollessa erittäin henkilökohtainen. 

Meghanin kirjoittaman kolumnin mukaan keskenmeno tapahtui heinäkuussa. Hän kertoo henkilökohtaisessa kirjoituksessaan olleensa tekemässä aamutoimia, kun hän tunsi krampin vatsassaan vaihtaessaan hänen ja Harryn esikoisen Archien vaippaa.

– Kun pitelin esikoistani sylissäni, tiesin menettäväni toisen lapseni, herttuatar kirjoitti kolumnissaan.

Kirjoituksessaan Meghan avasi tunteita ja ajatuksia, joita keskenmeno on hänessä nostattanut. Hän kirjoittaa toivovansa, että asiasta puhuttaisiin entistä avoimemmin.

– Lapsen menettäminen tarkoittaa lähes sietämätöntä surua, mutta siitä puhutaan harvoin. Tuskamme keskellä minä ja mieheni saimme selville, että sadasta naisesta 10–20 on kokenyt keskenmenon. Vaikka se on niinkin yleistä, keskustelu aiheesta tuntuu olevan yhä tabu.

Viime kuussa Harryn veljen prinssi Williamin vaimo herttuatar Catherine suoritti yllättävän edustustehtävän ja tapasi perheitä, joita keskenmenot, kohtukuolemat tai ennenaikaiset synnytykset ovat koskettaneet, sekä Tommy's-järjestön edustajia, jotka tekevät tutkimusta sekä hyväntekeväisyyttä aiheen tiimoilta. 

Järjestö ylisti hiljattain myös herttuatar Meghania tämän avoimesta kirjoituksesta koskien omaa kokemustaan sekä sitä, että herttuatar nosti esille myös vaikutuksen, joka keskenmenolla on isiin ja kumppaneihin. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja