Mainos

Bruttokansantuote kasvoi arvioitua enemmän

Yhteensä bruttokansantuote oli viime vuonna 157 miljardia euroa. Bkt:n kasvuprosentiksi arvioitiin vielä keväällä 2,1 prosenttia, tuoreet Tilastokeskuksen ennakkotiedot kertovat kuitenkin 2,9 prosentin kasvusta.

Bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 2,9 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen tarkistetuista ennakkotiedoista. Bruttokansantuotteen kasvu oli aiemmin arvioitua suurempaa, koska keväällä julkaistuissa ensimmäisissä ennakkotiedoissa kasvuprosentti oli 2,1 prosenttia.

Yhteensä bruttokansantuote oli viime vuonna 157 miljardia euroa. Paperiteollisuuden työkiistan lasketaan pienentäneen sitä suunnilleen prosentin.

Tilastokeskuksesta kerrotaan myös, että veroaste nousi hieman viime vuonna. Julkisyhteisöjen keräämien verojen ja pakollisten sosiaaliturvamaksujen suhde bruttokansantuotteeseen oli 43,9 prosenttia, joka on 0,3 prosenttiyksikköä edellisvuotta enemmän. Veroja ja pakollisia sosiaaliturvamaksuja kertyi kaikkiaan noin 69 miljardin euron edestä. Summa nousi edellisvuodesta 4,3 prosenttia.

Kuntien verotulot kasvoivat hieman nopeammin kuin valtion verotulot. Suurin kasvuprosentti oli kuitenkin arvonlisäverotuloissa, joita paisutti kysynnän vahvistuminen.

Pakollisia sosiaalimaksuja kerättiin vajaat 19 miljardia euroa. Määrä oli 5,7 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.