Bruce Willisin vaimo kertoo miehensä tämänhetkisestä terveydentilasta: "Se on todella kaunis asia surun joukossa"

Näyttelijä Bruce Willis ei enää tee työtään dementiansa vuoksi. 

Näyttelijä Bruce Willis sai afasiadiagnoosin vuonna 2022, ja helmikuussa 2023 hänen perheensä kertoi tähden kärsivän dementiasta. Tällä hetkellä Bruce ei enää tee näyttelijäntyötään.

Brucen vaimo Emma Heming Willis päivitti miehensä terveydentilaa Todayn haastattelussa, joka on julkaistu 25. syyskuuta. Emma ei ole aiemmin avannut haastatteluissa miehensä kuulumisia sosiaalista mediaa lukuun ottamatta. 

– Dementia on vaikeaa. Se on vaikeaa diagnosoidulle henkilölle itselleen, mutta se on myös vaikeaa perheelle. Bruce, minä tai tyttäremme emme ole tässä suhteessa poikkeuksia. Kun sanotaan, että kyseessä on perhesairaus, sitä se todella on, Emma kertoi. 

Emma ei ole varma, onko Bruce itse tietoinen tilastaan ja sanoo, että sitä on vaikeaa tietää. 

Maaliskuussa 2022 Brucen perhe kertoi julkisesti, että hänellä oli diagnosoitu afasia, mikä sai hänet luopumaan näyttelemisestä. Häiriö vaikuttaa ihmisen kielenkäsittelyyn ja kommunikaatiokykyyn. Afasiasta kärsivillä voi olla vaikeuksia ymmärtää puhetta tai esimerkiksi lukea tai kirjoittaa.

Helmikuussa 2023 Brucen jakoi toisen päivityksen hänen terveydestään. Tällä kertaa he kertoivat, että hänen tilansa oli edennyt ja hänellä oli diagnosoitu frontotemporaalinen dementia. Frontotemporaalinen dementia eroaa Alzheimerin taudista niin, että se vaikuttaa erityisesti kielenkäsittelyalueisiin ennemmin kuin muistiin liittyviin alueisiin. Näin ollen sen oireet näkyvät eri tavalla. 

Emman mukaan hänen miehensä diagnoosi on sekä siunaus että kirous. 

– Se, että viimein ymmärrän, mitä on tapahtumassa, jotta voin hyväksyä sen. Se ei tee siitä yhtään vähemmän tuskallista, mutta jo se tietoisuus siitä, mitä Brucelle on tapahtumassa, tekee siitä hieman helpompaa. 

Emma sanoi, että hän kutsuu itseään mieluummin hoitokumppaniksi kuin hoitajaksi. Hänen mielestään on tärkeää, että hoitokumppanit pitävät huolta itsestään, jotta he voivat olla paras kumppani hoidettavalleen. Avun pyytämisen oppiminen on myös ollut tärkeä osa Emman matkaa, kun hän on hoitanut Brucea. 

Hän lisäsi, että hänen miehensä on lahja, joka antaa jatkuvasti, ja että Bruce on opettanut heidän kahdelle tyttärelleen, Mabelille ja Evelynille, rakkautta, kärsivällisyyttä ja joustavuutta. 

– Se opettaa heille niin paljon ja miten välittää ja rakastaa, ja se on todella kaunis asia surun joukossa, Emma sanoi.

Brucella on entisen vaimonsa Demi Mooren kanssa kolme tytärtä: Rumer, 34, Scout, 31 ja Tallulah, 29. 

Bruce on tunnettu muun muassa elokuvista Die Hard, Kuudes aisti ja Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat