Broilerinkoivet makeankirpeässä kastikkeessa ja Curryzucchini 27.1.2000

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana teatteriohjaaja Ritva Siikala valmistamassa monikulttuurista ruokaa.

Broilerinkoivet makeankirpeässä kastikkeessa

Kastike:


0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl soijajauhoja
2-3 dl vettä
rakuuna
pippuri
1 rkl maapähkinätahna
1 tl balsamietikka
vajaa 1 rkl sweet mango chutney
2 tl cruched chili pepper
(purkissa)
1 prk ruokacremeä

Valmista kastike kuumenna öljy pannussa, lisää soijajauhot ja sekoittele kunnes jauhot ovat imeytyneet öljyyn. Kaada vettä päälle sekoitellen. Sekoita joukkoon rakuuna, pippuri, maapähkinätahnaa, balsamietikkaa, mango chutneyta ja chilimurskaa, maistele välillä. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kaada lopuksi joukkoon ruokacreme, sekoita ja hauduta vielä jonkin aikaa.

Laita broilerinpalat uunivuokaan. Kaada hautunut kastike broilerien päälle. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.

Curryzucchini


Oliiviöljyä
iso sipuli
kaksi pientä tai yksi kookas kesäkurpitsa
timjamia
3 tl currya
1 rkl kurkumaa
suolaa
hauduta kannen alla noin 20 minuuttia
tilliä

Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja kuullota siinä pilkottua sipulia. Lisää viipaloitu kesäkurpitsa pannuun. Mausta timjamilla, suolalla, currylla ja kurkumalla. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää lopuksi tuoretta tilliä ja hauduta vielä hetki. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat