Broileria currykastikkeessa

  • 400 g broilerin suikaleita tai rintafileitä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2-4 tl punaista tai vihreää currytahnaa
  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2-4 kevätsipulia
  • 1 nippu ruohosipulia tai 1 purjo
  • 1-2 rkl kala- tai soijakastiketta
  • tilkka sitruuna- tai limettimehua
  • ( 1 iso chili)
  • basilikaa

Voit valmistaa ruoan yhtähyvin broilerin, possun tai naudanlihasta. Käytä valmiita suikaleita tai leikkaa liha suikaleiksi tai pieniksi viipaleiksi. Kaada kookosmaito wokkiin tai paistokasariin. Lisää currytahna, sekoita ja keitä hetken aikaa.

Lisää lihasuikaleet ja keitä lihan mureudesta riippuen 5-10 min. (nauta ja broilerinsuikaleet koivista kypsyvät hitaammin kuin esim. broilerin rintafilee- tai possunfileeviipaleet). Leikkaa paprikat suikaleiksi tai kolmioiksi ja kesäkurpitsa puolirenkaiksi. Viipaloi purjo tai kevätsipuli vinottain.

Lisää kasvikset ja kypsennä noin. 5 min. eli kunnes kasvikset ovat kovan pehmeitä. Mausta ruoka kala- tai soijakastikkeella ja sitruunamehulla ja lisää joukkoon lopuksi silputtua tuoretta basilikaa. Tarjoa riisin kera.

Lue myös:

    Uusimmat