Brittitiedustelu: Juopottelu tappaa venäläissotilaita Ukrainassa – juominen niin yleistä, että se on ollut pakko hyväksyä

Ukrainan julkaisema video näyttää tuhojen laajuuden Bahmutissa 1:00
Katso myös: Venäläisten tapa hyökätä rajusti Ukrainan vahvoja asemia vastaan esimerkiksi Bahmutissa ihmetyttää monia strategeja.

Raportissa todetaan, että alkoholin väärinkäyttö on niin yleistä Venäjällä, että se on hyväksytty hiljaisesti jopa osaksi taisteluoperaatioita.

Britannian puolustusministeriön tuoreen päivittäiskatsauksen mukaan osa Ukrainassa kuolleista venäläissotilaista on kuollut esimerkiksi juopottelun, rikosten sekä onnettomuuksien seurauksena.

Yhteensä Venäjän hyökkäyssodan aikana Ukrainassa on raportin mukaan kuollut noin 200 000 venäläissotilasta. Kaikki heistä eivät kuolleet taisteluissa, vaan "merkittävä vähemmistö" kuolemantapauksista on johtunut taisteluista riippumattomista syistä.

Venäläissotilaita on kuollut aseiden käsittelyharjoituksissa ja liikenneonnettomuuksissa. Heitä on myös paleltunut kuoliaaksi, raportissa sanotaan.

Raportti viittasi myös viimeviikkoiseen uutiseen Venäjän Telegram-uutiskanavalla, jossa kerrottiin "erittäin korkeista luvuista" tapauksia, joissa sotilaat olivat kuolleet alkoholiin liittyvistä syistä.

Siinä todetaan myös, että alkoholin väärinkäyttö on niin yleistä Venäjällä, että se on hyväksytty hiljaisesti jopa osaksi taisteluoperaatioita.

Lue myös: 

ISW: Venäjä voi pian tehdä muutoksia sodanjohtoonsa

Venäjä saattaa pian tehdä muutoksia sodanjohtoonsa, koska nykyinen Ukrainassa sotivien venäläisjoukkojen komentaja Valeri Gerasimov ei ole onnistunut saavuttamaan tavoitteitaan.

Näin ennustaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) viimeisimmässä raportissaan.

ISW:n mukaan Venäjän tavoitteena oli vallata Donetskin ja Luhanskin alueet kokonaan Ukrainalta maaliskuun loppuun mennessä, mutta taistelut jatkuvat yhä kiivaina. Myös brittitiedustelun päivittäisessä katsauksessa eilen todettiin, ettei Gerasimov ollut lunastanut Venäjän odotuksia.

Venäläiset vaikutusvaltaiset sotabloggarit ovat ISW:n mukaan sitä mieltä, että Venäjän joukkojen on pikimmiten saatettava päätökseen hyökkäysoperaationsa Bahmutissa ja Avdijivkassa, jotta Venäjä pystyy jatkaa laajamittaista hyökkäystä. Bloggarit uskovat Ukrainan ryhtyvän vastahyökkäykseen keväällä huhtikuun puolenvälin jälkeen.

Armeijan esikunnan päällikkönä toiminut Gerasimov korvasi tammikuussa Ukrainassa Sergei Surovikinin, joka ehti olla tehtävässä vain noin nelisen kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat