Mainos

Brittitiedustelu: Bin Laden elossa

Britannian tiedustelupalvelu kiistää Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin arvelut Osama bin Ladenin kuolemasta, kertoi lontoolainen Sunday Times -lehti viikonvaihteessa.

Musharraf arveli pari päivää sitten bin Ladenin kuolleen, koska hän ei ole voinut saada riittävää hoitoa munuaisvaivaansa.

Britannian tiedustelupalvelun korkea virkamiehen mukaan vahvat merkit viittaavat kuitenkin siihen, ettei bin Laden ole menehtynyt Yhdysvaltain pommituksissa tai munuaisvikaan piilopaikassaan luolassa. Brittitiedustelun saamien tietojen mukaan bin Laden piileskelee edelleen pataanialueella Afganistanin ja Pakistanin rajalla. Britannian tiedustelupalvelu pitää todennäköisimpänä, että bin Laden on hakeutunut Pakistanin puolella rajaa oleville syrjäisille heimoalueille, jotka eivät ole Pakistanin hallituksen valvonnassa.

Bin Ladenin on myös kerrottu saaneen surmansa Tora Boran luolien pommituksissa, mutta raunioista ei ole löytynyt DNA-näytteitä, jotka sopivat yhteen bin Ladenin perheenjäsenistä otettujen kanssa, Sunday Times kirjoitti.

Myös Afganistanissa olevien amerikkalaisjoukkojen komentaja kenraali Tommy Franks epäilee tietoja bin Ladenin kuolemasta. -En ole nähnyt mitään tiedusteluraportteja, jotka voivat vahvistaa tai kiistää tämän. Me emme yksinkertaisesti tiedä, missä hän on, Franks sanoi Sunday Timesille.

Turhautumista ei vähennä se, että Osama bin Ladenin olinpaikasta on esitetty satoja vääriä tietoja. Monien taustalla on ilmeisesti ollut Yhdysvaltain lupaama runsaan 220 miljoonan dollarin (250 miljoonan euron) palkkio.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.