Mainos

Brittipoliisi: Litvinenko murhattiin

Tähän asti kuolemaa on tutkittu epäilyttävänä kuolemantapauksena.

Britannian poliisi tutkii entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon kuolemaa nyt murhana, poliisin tiedottaja kertoo.

Tähän asti tapausta on tutkittu epäilyttävänä kuolemantapauksena. Litvinenkon otaksutaan menehtyneen vaaralliseen radioaktiiviseen polonium 210:een. Hän sairastui marraskuun alussa ja kuoli toissaviikolla.

Brittitutkijat ovat löytäneet merkkejä radioaktiivisesta aineesta myös Britannian Moskovan-suurlähetystöstä. Siellä on käynyt entinen agentti ja nykyinen liikemies Andrei Lugavoi, joka oli tavannut Litvinenkon vähän ennen hänen sairastumistaan.

Lähetystöstä havaittu säteilymäärä ei aiheuta terveydelle vaaraa, sanoi uutistoimisto Interfaxin haastattelema brittidiplomaatti.

Venäjän ja Britannian rikostutkijat puhuttivat Moskovassa liikemies Dmitri Kovtunia, joka tapasi Lugovoin kanssa Litvinenkon tämän sairastumispäivänä.

Keskeisenä tietolähteenä pidettyä Lugovoita brittitukijat eivät ole tavanneet vielä. Lugovoista on tavattu merkkejä polonium-210:sta, ja hän on sairaalassa Kovtunin tavoin.

Poloniumlöydöksen takia sairaalatutkimuksiin päätynyt italialainen turvallisuusasiantuntija Mario Scaramella pääsi keskiviikkona pois lontoolaissairaalasta. Sairaalan mukaan Scaramellassa ei ole havaittu oireita säteilymyrkytyksestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.