Mainos

Brittipoliisi haluaa yksityistää juopot

Osa brittipoliiseista on perin juurin kyllästynyt juoppojen kuskaamiseen putkaan. Poliisijohdon mukaan kännikalojen tulisikin uida valtion pahnojen sijasta yksityisille muovipatjoille.

– Jospa rahtaisimmekin juopot yksityiseen juoppoputkaan? Putkan omistava yhtiö pitäisi heistä huolta siihen asti kun ovat selvinneet. Sen jälkeen antaisimme heille sakot, ja putkayhtiö puolestaan laskuttaisi heitä viimeisen päälle putkayöstä. Tämä voisi samalla toimia merkittävänä juopottelun hillitsijänä, ideoi ylikonstaapeli Adrian Lee BBC:n mukaan.

Brittipoliisien Police Professional-ammattilehdessä Humbersiden poliisipäällikkö Matthew Gore kannatti kollegansa ideaa täysillä.

– Julkiset resurssit ovat rajallisia ja se on hyväksyttävä, Gore muistuttaa.

Kaikki poliisit eivät kuitenkaan innostu yksityisputkista.

– Eihän tämmöinen ole mikään kestävä ratkaisu humalajuomisen hillitsemiseen. Tämä on vain laastaria polttavaan ongelmaan, kritisoi Englannin ja Walesin poliisijärjestön varapuheenjohtaja Steve White.

– On häpeällistä, että resurssejamme leikataan niin paljon, että perinteinen poliisityökin on jätettävä yksityisten vastuulle, White paheksuu.

Whiten mukaan ongelmaan voisi puuttua muun muassa määräämällä myöhään auki oleville ravintoloille lisämaksuja ja nostamalla alkoholin vähittäismyyntihintaa. Whiten ehdotus ei ole kuitenkaan ottanut tulta, koska sen on pelätty karkottavan baareista ja pubeista myös kohtuukäyttäjät.

"Lattialta ei voi pudota"

Yhdysvalloissa Leen ja Goren idea on täyttä totta. Santa Barbaran selviämisaseman johtaja Chuck Rose ylistää toimintansa erinomaisuutta.

–Meillä on huoneita, joissa on peitot ja patjat lattialla. Syynä on se, ettei lattialta voi pudota, Rose selvitti.

Rosen mukaan poliisien työaikaa kuluu vain viisi minuuttia, kun he tuovat juoppolallin hänen häppähotelliinsa. Normaaliin poliisiputkaan raahaaminen taas merkitsee puolentoista tunnin paperityötä.

– Viisi minuuttia, ja sen jälkeen poliisit ovat jälleen kaduilla, missä heistä on eniten hyötyä.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.