Mainos

Brittipääministerin "Possugate": Kirja paljastaa – Cameronin sukukalleudet sian suussa

Britannian pääministeri David Cameron vaikenee pian julkaistavan epävirallisen elämäkerran kohupaljastuksista. Kirjan mukaan mukaan Cameron teki rivon eleen kuolleen sian kanssa opiskeluaikoinaan Oxfordissa, kertoo kirjan sisältöön etukäteen tutustunut The Daily Mail.

Ensi kuussa julkaistavan epävirallisen Call me Dave, suomeksi Kutsu minua Daveksi, -elämäkerran ovat kirjoittaneet palkittu Sunday Timesin politiikan toimittaja Isabel Oakeshott ja aiemmin vankkana Britannian konservatiivipuolueen tukijana tunnettu multimiljonääri Lordi Ashcroft, joka on rahoittanut puoluetta miljoonien puntien lahjoituksilla. 

Kirja kertoo Cameronin olleen arvosteussa Oxfordin yliopistossa opiskellessaan jäsenenä sekä paheellisessa Piers Gaveston Society -illallisseurassa että Bullingdon Club -snobiseurassa.

Ensimmäinen on tunnettu skandaalimaisista juhlistaan, jälkimmäinen puolestaan on superrikkaiden ryyppyklubi, joka tunnetaan huonosta käytöksestä ja ravintoloiden tärvelemisestä.

Teoksen mukaan tuleva pääministeri rivoili Piers Gaveston Societyn sisäänottoseremoniansa aikana laittamalla sukukalleutensa kuolleen sian suuhun. Lordi Ashcroft valuuttaa, että tapauksesta on olemassa myös valokuvia, vaikka niitä ei ole nähty julkisuudessa. 

Brittilehdistöllä onkin nyt uusi "gate" – paljastus on jo ehtinyt saada nimen "Pig Gate" eli "Possugate"

Yhtäläisyyksiä tv-satiiriin

Britanniassa huumoria riittää tapahtuman yhtäläisyyksistä suositun Black Mirror -satiirin kanssa, kertoo The Independent -lehti.

Sarjan jaksossa kuvitteellinen pääministeri harrastaa seksiä sian kanssa suorassa tv-lähetyksessä täyttääkseen prinsessan kidnappaajan hyvin erikoiset lunnasvaatimukset. 

Sarjan käsikirjoittaja Charlie Brooker on luonnollisestikin uusista paljastuksista riemuissaan, ja twitteröi aiheesta minkä ehtii.

Jos Tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Voit lukea Tviitin myös täältä.

Marihuanaa ja kokaiinia 

Kirja kertoo snobimaisen nuoren Cameronin myös poltelleen marihuanaa ja käyttäneen kokaiinia. 

The Daily Mailin mukaan kirjaa varten on haastateltu satoja Cameronin ystäviä ja vihollisia. 

Pääministerin avustaja puolestaan on tiedottanut, että Cameron ei aio kommentoida kirjan väitteitä millään tavalla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.