Mainos

Brittinuoret ovat tärviöllä

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan Britannian nykynuoret ovat aiempaa varakkaampia, mutta heiltä puuttuu elämänhallintataitoja.

Britannian nuoret käyttäytyvät selvästi huonommin kuin nuoret Euroopassa keskimäärin, arvioi brittiläinen IPPR-tutkimuslaitos, joka tutkimuksessaan vertailee muun muassa nuorten väkivaltarikoksia, juopottelua ja huumeidenkäyttöä.

Tutkimuslaitos ei kuitenkaan syytä Britannian nuorisoa heidän huonosta käytöksestään, vaan pitää syypäänä brittihallituksia, jotka ovat laiminlyöneet politiikassaan nuorisoasiat.

IPPR:n tutkijan Julia Margon mukaan Britannian nykynuoret ovat varakkaampia, muotitietoisempia ja pätevämpiä tietokoneiden käyttäjiä kuin edeltäjänsä, mutta heiltä puuttuu elämänhallintataitoja.

-Britannialla on todellinen ongelma nuorisonsa kanssa, Margo tiivistää.

Margon mukaan Britannian hallituksen tulisi tarjota nuorisolle pakollista harrastustoimintaa koulun jälkeen, jotta sisällyksettömään "hengailuun" ei jäisi niin paljon aikaa.

Margon mukaan koulun jälkeinen harrastustoiminta auttaa nuoria käsittelemään tunteitaan, vähentää heidän epäsosiaalista käytöstään ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan menestyä elämässä.

Yhdistysaktiivit eivät masennu

Margo perustaa väitteensä tutkimukseen, jonka mukaan urheilu- tai muuhun yhdistystoimintaan 16-vuotiaana osallistuneet nuoret olivat 30-vuotiaina muita ikätovereitaan vähemmän masentuneita ja paremmin koulutettuja ja ansaitsevia.

Margo myöntää, että kaikki nuoret tuskin innostuvat pakollisesta harrastustoiminnasta koulun jälkeen.

-Nuoret eivät ehkä pidä tästä, mutta tutkimukset osoittavat, että ne, jotka eivät halua tätä (harrastustoimintaa), hyötyisivät siitä eniten, Margo sanoo.

Keskustavasemmistolainen Institute for Public Policy Research -tutkimuslaitos oli Britannian edellisen pääministerin Tony Blairin suosiossa. Laitoksen brittinuorisoa koskeva Freedom's Orphans -tutkimus julkaistiin tänään.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.