Mainos

Brittineidolle porttikielto koko Englannin pubeihin

Nuori englantilaisnaisen on yltänyt perin kyseenalaiseen saavutukseen saarivaltakunnassa. Worcestershirestä kotoisin oleva 20-vuotias nainen sai nimittäin porttikiellon pubeihin ja klubeihin koko Englannin ja Walesin alueilla kahdeksi vuodeksi.

Ehdottoman porttikiellon lisäksi nainen ei saa ostaa alkoholia kaupoista tai juoda alkoholia julkisilla paikoilla.

Tuomiota tehostamaan oikeus asetti naiselle 2 500 punnan uhkasakon, mikäli hän rikkoo kiellon ehtoja.

Vastaavia kieltoja (Drinking Banning Order) on määrätty Britanniassa viime syksystä lähtien, kun rangaistuksen mahdollistava laki tuli voimaan. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kieltoa sovelletaan näin laajalla alueella.

”Suojelemme yleisöä”

Tapauksesta kertovan brittilehti Daily Mailin mukaan poikkeuksellinen rangaistus johtuu naisen holtittomasta baarielämästä. Hän on saanut lyhyen ajan sisällä useita tuomioita häiriökäyttäytymisestä sekä lukuisia porttikieltoja yksittäisiin ravitsemusliikkeisiin.

– Asettamamme ehdot suojelevat myös yleisöä hänen epäsosiaaliselta käyttäytymiseltään, tapausta kommentoinut poliisi kertoi lehdelle.

– Haluamme kuntouttaa hänet ennemmin kuin lähettää suoraan vankilaan. Toivomme kiellon saavan hänet tarttumaan ongelmiinsa.

Uusi rangaistus on kohdannut myös kritiikkiä. Arvostelijoiden mukaan poliisin on mahdotonta valvoa kiellon saaneita esimerkiksi nauttimasta alkoholia vierailla paikkakunnilla, joissa heitä ei tunneta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.