Koskettava video MM-stadionin uumenista – "kaksi upeaa naista" toi ilouutisen täysin murtuneelle juoksijatähdelle

Puolan pikakiituri Ewa Swoboda kävi maanantai-iltana läpi tunteita laidasta laitaan. Aluksi finaalin ulkopuolelle jäänyt Swoboda rynni lopulta 100 metrin MM-kuutoseksi ennätysajallaan 10.97.

Swobodan maanantai päättyi siis juhlavissa tunnelmissa, mutta vain alle tuntia ennen 100 metrin loppukilpailua tunnelma oli tyystin erilainen.

Ensimmäisessä välierässä juossut Swoboda jäi erän kolmanneksi ajalla 11.01 ja joutui jännittämään finaalipaikkaansa aikavertailussa.

Aika kesti kolmanteen välierään saakka. Sitten Ison-Britannian Dina Asher-Smith pysäytti kellon täsmälleen samaan aikaan Swobodan kanssa. Tuhannesosien tarkastelu kääntyi kuitenkin Asher-Smithin eduksi, ja Swobodan karmeaksi kohtaloksi koitui karsiutuminen loppukilpailusta yhden tuhannesosasekunnin erolla.

Luvassa oli kuitenkin vielä dramaattinen käänne.

Puolalainen TVP Sport julkaisi viestipalvelu X:ssä videon Swobodasta astelemassa median eteen karun kohtalonsa selvittyä. Ennen mediaa itkuinen juoksija ohjattiin kuitenkin häntä luokseen viittilöineiden kisajärjestäjien edustajien puheille.

– Pääset finaaliin, nainen sanoo hämmentyneelle Swobodalle, joka ei ollut uskoa korviaan.

Tämän viesti sai puolalaisen purskahtamaan vuolaaseen itkuun. Tällä kertaa onnesta.

Voit katsoa videon tapahtuneesta alta tai tästä linkistä.

Kun Swoboda pääsi mukaan, juoksi loppukilpailussa poikkeuksellisesti yhdeksän urheilijaa. Voittoon kiisi radalta yhdeksän Yhdysvaltojen Sha'Carri Richardson ennen Jamaikan Shericka Jacksonia ja Shelly Ann Fraser-Prycea.

Ensimmäisenä puolalaisnaisen 100 metrin MM-finaalissa juossut Swoboda paransi aiempaa ennätystään yhdellä sekunnin sadasosalla. Aika 10.97 riitti kuudenteen sijaan.

Kilpailun jälkeen Swoboda kuvaili puolalaiselle Sport.pl-sivustolle tuntemuksiaan välierän ja finaalin välissä.

– Kun näin, että Dina juoksi myös 11.01, sanoin itselleni: "Hitto, toivottavasti ero ei ole yksi tuhannesosa". Mutta se oli, Swoboda palasi karmeaan hetkeen.

– Sydämeni täyttyi surusta, kun en saavuttanut tavoitettani. Sitten nämä kaksi upeaa naista kertoivat, että juoksisin sittenkin finaalissa.

Swoboda myönsi, että finaaliin valmistautuminen kaiken tapahtuneen jälkeen oli vaikeaa.

– Valmentajani sanoi, että kun olen saanut tämän tilaisuuden, se täytyy hyödyntää. Minulla oli yksi tavoite, olla kahdeksan parhaan joukossa, juosta MM-finaalissa. Olin kuudes, joten olen todella iloinen.