Mainos

Brittijohtajat henkilökuvassa: Gordon Brown

Britannian työväenpuolueen johtohahmo, pääministeri Gordon Brown taistelee huomisissa vaaleissa puolueensa säilymisestä parlamentin enemmistönä. 56-vuotias skottimies Brown luotsaa puoluettaan voittoon ensimmäistä kertaa. Vakavaksi mieheksi luonnehdittu Brown siirtyi puolueensa johtoon vuonna 2007 ex-pääministeri Tony Blairin siirtyessä syrjään.

Kun Gordon Brown esiintyi ensimmäisiä kertoja julkisuudessa pääministeri Blairin rinnalla, kontrasti karismaattiseen Blairiin oli huomattava. Vanhempi sinkkumies Brown esiintyi vakavalla naamalla, hiukset sotkussa ja epäsiistissä asustuksessa. Myöhemmin Brownin edustuksellisuus on kohonnut huomattavasti: suttuisesta sinkkumiehestä muuntautui iloinen perheenisä.

Muutoksen oli tapahduttava, sillä alati vahvistuvassa poliittisessa asemassa Brownin oli näytettävä suoraselkäiseltä ja viisaalta - pelottomalta puolustajalta, joka kiristää valtion kukkaronnyörejä tarvittaessa, eikä pelkää tehdä kovia päätöksiä.

Omistautuneisuus työhön

Vuoden 1997 vaalien aikaan Brownin on kerrottu työskennelleen 18 tuntia päivässä ja kuudesti viikossa - joka-aamuisen tunti juoksumatolla -treenin jälkeen. Hänen omistautuneisuutensa huomioi myös entinen tyttöystävä, Romanian prinsessa Marquerite, joka kertoi heidän suhteensa olevan vain "politiikkaa, politiikkaa, politiikkaa".

Brown jatkoi uurastustaan poikamiehen roolissaan, ja yhtäkkiä huhut kertoivatkin häneen kohdistuneista homoepäilyistä. Brown kumosi homohuhut - itse asiassa hän oli alkanut tapailla PR-päällikkö Sarah Macaulay:ta. Pari piti suhteensa kuitenkin matalalla profiililla, silloinkin, kun pari meni naimisiin vuonna 2000. Pari on myöhemmin saanut kaksi lasta.

Luolamiehestä varmaksi johtajaksi

Politiikassa Brown on osoittanut olevansa varma ja vakaa toimija. Hän on kampanjoinut muun muassa brittiläisyyden, ilmastonmuutoksen ja maailman köyhyyden vähentämisen puolesta.

Poliittista varmuutta hankkiessaan Brown on samalla kieltäytynyt lokeroitumasta siihen jäykkään muottiin, mitä politiikan ajatellaan vaativan. Brown on silti - kiitos PR:ää tuntevan vaimonsa - kokenut hurjan muodonmuutoksen. Vaatevarasto on siistiytynyt ja persoona on helposti lähestyttävämpi. Pääministeri hymyileekin enemmän kuin ennen.

Mielipidemittauksissa Brownin puolue on hidastanut konservatiivipuolueen etumatkaa. Brown toivoo, että äänestäjät ovat samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että hänen kokemuksensa käsitellä talouskriisejä tekee hänestä parhaan miehen johtamaan maan takaisin raiteilleen.

(MTV3 - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.