Brittifanien maalituuletus ihmetyttää MM-kisoissa – kannattajat paljastavat, mistä on kyse

Tampereen katukuvassa ei ole voinut välttyä Britannian lipun Union Jackin väreiltä MM-kotikisojen aikaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

MM-kisojen Fan Zone tulvii Britannian jääkiekkojoukkueen kannattajia tiistaina alkuillasta. Paikalle on saapunut värikästä väkeä, sillä fanityhmä vietti pukeudu poptähdeksi -teemailtaa.

Sää on osin hyvin vähiin vaatteisiin pukeutuneiden kannattajien harmiksi MM-kisataipaleen toisteiseksi kylmin. Se ei liikaa haittaa.

Brittifanit ovat säväyttäneet Nokia Arenan katsomossa. Meininki on ollut railakasta rummunpaukkeine ja kannatuslauluineen.

Selät kääntyvät katsomossa

Erottuvan brittijoukkiosta tekee myös maalin jälkeinen tuuletus, jossa faniryhmä kääntää selkänsä kohti pelikenttää.

– Se on jotain, mitä me olemme aina tehneet. Haluamme näyttää nimet paitojemme selkämyksissä, AC/DC-teemalla pukeutunut Roger avaa.

– Kyllä, arvostamme pelaajia, ”bändikaveri” Mike komppaa

Kippariksi pukeutunut Alan kertoo, että maalituuletusta inspiroi Slovenian kannattajaryhmä. He käänsivät selkänsä tuuletuksissa vuoden 1998 alasarjan MM-kisoissa Ljubljanassa.

– Pidimme sitä coolina ja aloimme tehdä samaa.

Kysyttäessä jalkapallon fanikulttuurista brittifanit pudistelevat päätään ja tekevät selvästi pesäeroa kotimaansa ykköslajiin. Jääkiekko on heille se juttu.

Poptähtien ilta ei saanut arvoistaan päätöstä, kun Ruotsi möyhensi britit 6–0. Selkiä ei päästy kääntämään, mutta tappiosta huolimatta joukkue sai kannattajilta suuret suosionosoitukset loppusummerin soitua.

Ottelu Suomi–Iso-Britannia alkaa perjantaina kello 16.20.

Lue myös:

    Uusimmat