Kommentti: Parjatut yritysvieraat saattoivat pelastaa Leijonien MM-kotikisat jättimäiseltä häpeältä

Kurkkaus Leijonien MM-puolivälierän lippukauppaan paljastaa sen, että sisäänpääsyt Tampereen Nokia Arenaan ovat ylihinnoiteltuja tai sitten kiinnostus miesten jääkiekkomaajoukkuetta kohtaan on kokenut inflaation tarjonnan ja menestyksen yltäkylläisyyden takia. Runsaslukuiset yritysvieraat saattoivatkin pelastaa MM-kotikisat suurelta häpeältä, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

MM-kotiturnaus prameassa Nokia Arenassa. Puolivälierässä vastassa Kanada. Herkullinen asetelma, eikö vain? Tästä huolimatta torstai-illan otteluun on tarjolla vielä satoja pääsylippuja vajaat yhdeksän tuntia ennen kiekon pudottamista jäähän. 

Valtaosa vapaista paikoista sijaitsee areenan päädyissä alatasolla hintaan 175 euroa. Tarjolla on myös premium-tason kokemuksia alakatsomon sivulta 235 eurolla. Siihen popparia ja limua päälle, niin saadaan kiva tonnin keikka nelihenkiselle perheelle. 

MM-lippujen hinnat ovat puhuttaneet käytännössä aina, kun perinteinen kevätrieha on saapunut Suomeen. Moni muistaa vielä Jääkiekkoliiton puheenjohtajaa Kalervo Kummolaa kritisoineet, Hartwall Arenan katsomosta poistetut lakanat kevään 2012 turnauksesta.

Nyt MM-turnausta pelataan toista kertaa peräkkäin Tampereella, ja vaikka Leijonat puolustaa maailmanmestaruutta, yltäkylläisyyden merkkejä on ilmassa. 

Jo alkulohkovaiheen loppupuolella Nokia Arenassa näkyi tyhjiä penkkejä. Nyt näyttää siltä, että jopa Leijonien MM-puolivälierän loppuunmyyminen on työn ja tuskan takana, ja Leijonien mahdollisen, lauantaina kello 14.20 alkavan semifinaalin myymättä olevien lippujen määrä on tätä kirjoitettaessa tukevasti nelinumeroinen. Loppuotteluunkin mahtuisi edelleen. 

Leijonien alkulohkopelien aikana nousi kohua ja hämmästelyä muun muassa Onninen-yrityksen katsomolohkoista. LVI- ja sähköalan tukkukauppaa harjoittava firma hankki alakatsomosta 800 lippua jokaiseen Leijonien kuuteen ensimmäiseen otteluun valtavalla panostuksella. Kun porukka pukeutui Leijonat-henkisiin Onninen-paitoihin, näky oli erikoinen. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Jääkiekkoliittoa on haukuttu ahneeksi, tunnelma on lytätty pystyyn. Moni on ollut sitä mieltä, että lippuja oikeasti haluavilta vietiin mahdollisuus kokea Leijonat-huuma paikan päällä. Näissä näkemyksissä on varmasti mukana vähintään totuuden siemeniä.

Mutta nyt on myös hyvä aika kysyä: olisiko Nokia Arena ollut varmasti täynnä ilman kyseistä yritysasiakkaiden "pahvinukkearmeijaa"? Olisi varmasti ollut, jos lippujen hinnat olisi puolitettu, mutta kyllä näillä turnauksilla on tarkoitus tehdä rahaa – puhuivat kiekkopomot mitä tahansa korulauseita. 

Tyhjät penkit MM-isännän otteluissa on valtava häpeä. Alkulohkossa siitä nähtiin jo ensimerkkejä, mutta pudotuspeleissä näky voi olla vielä karumpi. 

Lue myös:

    Uusimmat