Mainos

Britit laskivat hyökkäyssukellusveneen vesille

HMS Astute on ensimmäinen kaikkiaan neljästä uudesta sukellusveneestä, jotka tulevat Britannian laivaston käyttöön.

Britannian kuninkaallisen laivaston suurin ja tehokkain hyökkäyssukellusvene on laskettu vesille Barrow'n telekalla Lancashiressä Luoteis-Englannissa. Vesillelasku suoritettiin neljä vuotta aikataulusta jäljessä.

Noin 10 000 ihmistä osallistui juhlalliseen vesillelaskuun, jonka aikana Cornwallin herttuatar Camilla kastoi HMS Astuten, ei suinkaan perinteisesti shamppanjapullolla, vaan miehistön panemalla oluella.

-Itsekin amiraalin vaimona, olen mielissäni saadessani olla täällä tänään kastamassa Astute-luokan sukellusvenettä, kruununprinssi Charlesin vaimo lausui.

-Kastan tämän aluksen Astuteksi. Siunatkoon Jumala sitä ja kaikkia sillä purjehtivia.

HMS Astute on ensimmäinen kaikkiaan neljästä uudesta sukellusveneestä, jotka tulevat Britannian laivaston käyttöön. Jokainen niistä painaa 7800 tonnia eli noin tuhannen kaksikerrosbussin verran. Ne ovat lähes sata metriä pitkiä ja yli 11 metriä leveitä. Jokainen niistä voi kuljettaa mukanaan 38 risteilyohjusta, jotka voivat osua kohteeseen jopa 2000 kilometrin päässä.

Astute on tehokkain hyökkäyssukellusvene, joka on koskaan rakennettu Britanniassa. Se on nopeampi veden alla kuin veden pinnalla.

Astute astuu palvelukseen vuonna 2009.

(MTV3-AFP-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.