Mainos

Britit ihmettelevät: Ketkä mellakoivat kaduilla?

Britanniassa on kiistelty viisi päivää siitä, keitä ovat kaupunkien kaduilla riehuneet mellakoitsijat.

Levottomuuksien syttyessä syypäitä etsittiin Lontoon köyhien korttelien turhautuneista ja osattomista. Mutta kun syytteiden luku kiinni jääneille on alkanut, oikeusistuimissa on nähty myös yliopisto-opiskelijoita, työssä käyviä aikuisia ja hyvin toimeen tulevien perheiden lapsia.

Pääministeri David Cameron syytti tänään riehunnasta "vastuuttomuuden kulttuuria" ja rikollisjengejä, jotka koostuvat hänen mukaansa lähinnä "rikkoutuneiden perheiden nuorista pojista". Sosiaalitukien leikkauksien lieventämisen sijaan tarvitaan Cameronin mukaan poliisin, paikallishallitusten ja vapaaehtoistyöntekijöiden yhteistyötä katujengien kitkemiseksi.

Paikallisyhteisöjen edustajien mukaan eriarvoisuus, nuorisotyöttömyys ja sosiaalitukien leikkaukset ovat vähintään osasyy mellakoiden syttymiseen. Opposition työväenpuolueen edustajat ovat vaatineet hallitusta harkitsemaan uudestaan leikkausohjelmaansa.

Telegraph-lehden mukaan keskiviikkona oikeuden eteen tuotiin muun muassa 11-vuotias poika sekä rikkaan liikemiehen 19-vuotias tytär, joka on yliopistonsa huippuoppilas.

Mellakoiden aikana poliisi on pidättänyt jo noin 1 500 ihmistä. Oikeusistuimet ovat pysyneet auki vuorokauden ympäri käsitelläkseen syytetulvaa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Pasi Myöhäsen raportti Lontoosta (Seitsemän uutiset 11.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.