Mainos
Mainos

Terveysjärjestöt varoittavat: Karu totuus suosikkijuomasta – myydään myös Suomessa

Suomessakin suosioon nousseet jäähilejuomat voivat olla melkoisia sokeripommeja.

18 eri australialaista terveysjärjestöä on päättänyt lyöttäytyä yhteen kampanjoidakseen sokerisia juomia vastaan. Tuore ”Don’t Be Sucked In” -kampanja kohdistuu erityisesti suosittuihin slushie-jäähilejuomiin. Iso mukillinen jäähilejuomaa voi sisältää jopa yli 20 teelusikallista sokeria. Terveysjärjestöjen mukaan yhdestä mukillisesta voi saada jopa puolet viikon suositellusta maksimisokerimäärästä.

–   Nämä edulliset, jäädytetyt juomat saattavat vaikuttaa virkistäviltä kuumana päivänä, mutta haluamme ihmisten ymmärtävän, että he voivat helposti nauttia koko viikon sokerimäärät yhdeltä istumalta, australialaisen syöpäjärjestön edustaja Graig Sinclair kommentoi torstaina tuoretta kampanjaa.

Järjestöt muistuttavat samalla myös tavallisten, sokeripitoisten virvoitusjuomien sokerimääristä. Iso lasillinen colajuomaa voi sisältää 55 grammaa sokeria, samoin kuin colasta valmistettu jäähilejuoma.

Ulkomailla jäähilejuomia myydään esimerkiksi McDonald’sissa ja muissa pikaruokaravintoloissa sekä kioskeissa. Maailmalla ne saattavat muodostua ongelmaksi erityisesti lämpimän sään vuoksi: ne tuovat toivottua virkistystä kuumana kesäpäivänä ja juomia tulee nauttineeksi huomaamatta liikaa ja liian usein.

Suomessa juomat ovat tuttu näky muun muassa huvipuistoista, elokuvateattereista ja lasten sisäleikkipuistoista. Jäähilejuoma silloin tällöin nautittuna tuskin kaataa kenenkään terveyttä, mutta sokeripitoisia juomia ei tulisi nauttia jatkuvasti.

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja